Allergi och astma drabbade se upp som semester säsong sparkar i

0
248

Allergi och astma drabbade se upp som semester säsong sparkar i

News Picture: Allergy and Asthma Sufferers Beware as Holiday Season Kicks In

LÖRDAG, November 21, 2015 HealthDay nyheter) – finns det ett antal åtgärder för personer med allergier och astma kan vidta för att hantera de utmaningar som de kan möta över julledigheten, expert säger.

”Två tredjedelar av allergiker har symtom året runt, så det inte är bara en fråga om det första frysa slå och dina symtom försvinner,” sa Dr. Bryan Martin, ordförande för American College of allergi, astma och immunologi (ACAAI), i ett college pressmeddelande.

”Även efter säsongen pollen dör, det finns miljömässiga utlösare att hantera–saker som mögel, damm och sällskapsdjur ilska. Sportlov kan ge en helt ny uppsättning av triggers,”förklarade han.

T.ex. mycket kall, kan torr luft utlösa astma, experter varnar. När du går utanför i mycket kallt väder, bör personer med astma täcka sin mun och näsa med en halsduk eller ansikte mask, särskilt om de utövar.

Människor med allergier och astma bör packa sina läkemedel om de reser för semester. Innan du bokar din vistelse, kontrollera med hotellet för att se om det erbjuder allergi-gratis rum. Om du är allergisk till damm kvalster, ta med din allergi-blockerande sängkläder. Om du behöver ta med injicerbara adrenalin, packa två spridare för din resa, enligt ACAAI.

Konstgjorda julgranar och holiday ornament sannolikt kommer att omfattas av allergi-utlösande damm. Ge dem en grundlig rengöring innan du lägger dem. När semestern är över, och lagra dem i lufttäta lådor, allergiläkare föreslår.

Om du får ett riktigt träd, vara medveten om att mögelsporer och pollen kan också föras in i huset på friska träd och grönska. Vissa människor har dessutom kontakt hud allergier till terpene, som finns i sap av träd.

Födoämnesallergier är en annan semester oro, enligt ACAAI. Om du eller en familjemedlem har en födoämnesallergi, diskutera det med din värdar innan du delta i deras sammankomster. Du måste också kontrollera etiketter av färdiga livsmedel som du inte har ätit innan. Det finns ett antal webbplatser som erbjuder allergivänliga recept för semester rätter.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: American College för allergi, astma och immunologi, pressmeddelande, 12 Nov., 2015

 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY