Konstant trafikbuller kan öka risken för Depression

0
187

Konstant trafikbuller kan öka risken för Depression

News Picture: Constant Traffic Noise May Boost Depression RiskAv Steven Reinberg

HealthDay Reporter

ONSDAG, November 25, 2015 HealthDay nyheter) – Människor som lever med konstant trafikbuller kan möta en högre risk att utveckla depression, forskarna säger.

Risken var cirka 25 procent högre för dem som bor i områden med mycket trafik, jämfört med dem som bor i områden med liten vägbuller. Men hade risken var i stort sett begränsade till de som var fattiga, arbetslösa, begränsad utbildning, rökt eller hade sömnlöshet, tysk studie författarna hittade.

”Även om vi inte kan säga säkert, det har varit trodde att buller orsakar stress och irritation, säger leda forskaren Ester Orban, för Center for Urban epidemiologi vid University Hospital Essen.

”Om detta buller kvarstår under lång tid och är konstant och högt, det kan bidra till depression,” sa hon.

Orban varnade för att dessa fynd endast visar att vägen buller är associerade med depression, inte för att det orsakar depression. ”Vägbuller verkar spela en roll, men jag skulle inte tala om kausalitet,” förklarade hon.

Orban sa finns det några enkla saker som folk kan göra för att minimera exponeringen för buller, flytta.

”Om du känner dig irriterad av trafikbuller kan du använda öronproppar och om trafikbuller stör din sömn, välja ett sovrum från upptagen väg,” hon föreslog.

Rapporten publicerades online 25 november i tidskriften Environmental Health Perspectives.

För studien, Leonard Orban och hennes kollegor insamlade data på mer än 3000 personer, i åldrarna 45 till 75, som deltog i studien Heinz Nixdorf minns. Studiedeltagarna följdes i genomsnitt fem år.

Depressiva symtom är känslan ensam, ledsen, deprimerad, har problem med att koncentrera sig eller känna sig som ett misslyckande.

Simon Rego, chef för psykologi utbildning på Montefiore Medical Center/Albert Einstein College of Medicine i New York City, sade denna studie lägger till befintliga bevis att trafikbuller är kopplat till en ökad risk för depressiva symtom.

”Detta är inte förvånande, eftersom vi redan har omfattande bevis att buller är associerad med både stress och hjärtsjukdom,” sade han.

Med tanke på att depression är gemensamma över hela världen och kan ha en negativ inverkan på individer och samhället, och eftersom dess orsak är komplex, är det viktigt att undersöka allt som kan spela en roll, inklusive miljön och hur den interagerar med psykologiska, sociala och biologiska faktorer, Rego nämnda.

De med en låg socioekonomisk status och sömn störningar kan vara särskilt utsatta för buller effekter, tillade han.

”Detta tyder på att, tillsammans med inriktning på biologiska faktorer med läkemedel och psykologiska faktorer med behandlingar som kognitiv beteendeterapi, interventioner kan också avse inriktning miljöfaktorer,” Rego nämnda.

Inriktning miljömässiga faktorer innefattar både individuella och samhälleliga strategier, tillade han.

På en individuell nivå, kan att hjälpa patienter få en bra nattsömn med bättre sömn praxis hjälpa sänka oddsen för depression, Rego nämnda.

”I större skala, samhällen kan arbeta för att förbättra stadsplanering till adress trafikbuller för att behandla depression eller kanske till och med förhindra det,” Han tillade.

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Ester Orban, M.S., Center for Urban epidemiologi, Universitetssjukhuset, Essen, Tyskland. Simon Rego, Psy.D., direktör för psykologi utbildning, Montefiore Medical Center/Albert Einstein College of Medicine i New York; 25 november 2015, Environmental Health Perspectives, online

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY