Minoritet patienter i ER mindre sannolikt att få smärtstillande medel för buksmärtor

0
208

Minoritet patienter i ER mindre sannolikt att få smärtstillande medel för buksmärtor

News Picture: Minority Patients in ER Less Likely to Get Painkillers for Abdominal Pain

MÅNDAG, November 30, 2015 HealthDay nyheter) – Minoritet patienter är mycket mindre sannolikt än vita patienter vara viss smärta mediciner när de söker akutmottagning behandling för smärta i buken, visar en ny studie.

Minoritet patienter var också mer benägna att ha längre ER väntan och besöka gånger och mindre benägna att vara Inlagd på sjukhus, studien visade.

”Dessa resultat Lägg till den överväldigande bevis för att ras och etniska skillnader inte bara existerar, men är endemiska i hälso-och inställningar,” studie medförfattare Dr Adil Haider, chef för Center för kirurgi och folkhälsa på Brigham and Women’s Hospital i Boston, sade i ett pressmeddelande som sjukhus.

”Särskilt viktigt är det faktum att dessa skillnader i smärta medicin användning var koncentrerade till sjukhus som behandlade de största procentsatserna av minoritet patienter och bland dem rapportering den strängaste smärta, som anger att sjukhus-nivå faktorer kan spela en viktig roll i att eliminera skillnader” Haider förklarade.

Forskarna granskade information från mer än 6.700 besök till ERs över hela USA mellan 2006 och 2010. Omkring två tredjedelar av personerna i studien var vita. Tjugo procent av patienterna var svart, cirka 14 procent var latinsk och 5 procent var en annan ras, noterade studien författarna.

Forskarna fann att minoritet patienter med nya buksmärtor var 22 procent till 30 procent mindre sannolikt än vita att få någon typ av smärtstillande. De fann också att minoriteter var 17 procent till 30 procent mindre risk att få narkotiska smärtstillande medel.

Sammantaget fick smärtstillande medel att 57 procent av vita. Men i minoritet patienter, bara 53 procent av latinamerikaner, 51 procent av svarta, och 47 procent av människor i andra ras och etniska grupper fick smärta droger, Studien fann.

Studien publiceras i decembernumret av tidskriften Medicinsk vård.

”Jag anser att jämställdhet är en hörnsten i medicin, och att det är vårt ansvar som vårdgivare att ta itu med skillnaderna rakt på sak inte bara i smärtlindring utan i alla aspekter av omsorg,” slutsatsen Haider.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: Brigham and Women’s Hospital, pressmeddelande, 17 november 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY