Knäcka knogarna sätter igång ”Fireworks” på ultraljud

0
202

Knäcka knogarna sätter igång ”Fireworks” på ultraljud

News Picture: Cracking Knuckles Sets Off 'Fireworks' on UltrasoundAv Dennis Thompson

HealthDay Reporter

TISDAG, december 1, 2015 HealthDay nyheter) – Radiologer tror de har listat ut varför knogarna spricka, och den goda nyheten är källan till buller inte omedelbar skadar till din hand.

Ultraljud avläsningar av människor knäcka sina knogar avslöjar en ljusblixt, ”som en fyrverkeripjäs exploderar i gemensamt,” säger leda forskaren Dr Robert Boutin, professor i radiologi vid University of California, Davis Health System.

Blixten kommer från gas bubbla bilda i leden, men fram till nu forskare inte kunde komma överens om ljudet orsakades av bubbla poppar eller bubbla bilda, säger Boutin.

Genom synkronisering ultraljud med ljud, tror radiologer de nu har svaret, sade han.

”I varje enskilt fall vi tittat på, vi hörde sprickan innan du ser en synlig blixt på ultraljudet,” Boutin sade. ”Ljudet kommer inte från den bubbla popping. Det är faktiskt den bubblan bildar.”

Inte blinka samtidigt observera detta, dock. ”Intervallet mellan ljudet du hör och blixten du se på ultraljudet är 10 millisekunder,” sade han.

Boutin var att presentera resultaten tisdag vid årsmötet Radiological Society of North America, i Chicago. Forskning som presenterades vid möten anses vanligtvis preliminära tills publiceras i en kollegialt granskad tidskrift.

Mellan 25 och 50 procent av människor regelbundet spricka sina knogar, Boutin sade. ”Patienter kom i dag in och dag ut be om vägledning om knoge sprickor, eftersom det är mycket vanligt,” sade han.

För att studera fenomenet, radiologer frågade 40 personer, i åldrarna 18-63, att sträcka fingrarna totalt 400 gånger. Deltagarna fanns 30 individer med en historia av stadigvarande knoge sprickbildning och 10 som inte brukar spricka sina knogar.

Finger sträcker sig orsakade 62 knoge sprickor. När en knoge knäckt, sa forskare såg en ljusblixt som orsakas av en gasbubbla som bildar i nästan alla fall, Boutin.

”Det har varit flera teorier under åren och en hel del kontroverser om vad som händer i leden när det sprickor, säger Boutin. ”Vi är övertygade om att knakande ljud och ljus blixten på ultraljud är relaterade till de dynamiska förändringarna i tryck är associerad med en gasbubbla i gemensamt.”

Bubblan är skapade från löst gas som är upphängd i vätska som smörjer en persons lederna, sa Dr William Palmer, chef för muskuloskeletala imaging och intervention vid Massachusetts General Hospital i Boston.

Det verkar att när en person sträcker sig deras finger, lagen skapar undertryck som drar ut gasen. ”Du driver på en LED och sedan plötsligt förseglingen är bruten,” Palmer sade.

Boutin förklarade att alla de små mikrobubblor av gas plötsligt smälter samman till en stor bubbla, och sprickan verkar komma från de små bubblor kraschar tillsammans.

Ortopedisk experter granskat händerna på deltagarna, och fann att knoge sprickbildning orsakat någon uppenbar skada.

”Vi inte har hittat någon svullnad eller någon förlust i greppstyrka i människor som var Knoge Knäckt jämfört med dem som inte var knoge knäckt,” sade Boutin.

Dessutom, säger forskarna fann att knogarna tenderade att njuta av en betydande ökning av rörelseomfång efter de hade varit knäckt, Boutin.

”Kanske det är därför människor mår bättre efter knäcka sina knogar,” sade han. ”Det är en känsla av lättnad från spänning orsakas av löst gas i ledvätskan.”

Boutin tillade dock att studien inte var inställd att undersöka om knoge sprickor orsakar långvariga skador på lederna.

”Någon långsiktig risk eller nytta skulle behöva studeras på olika sätt,” sade han.

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Robert Boutin, MD, professor, radiologi, University of California, Davis hälsa System; William Palmer, MD, direktör, Muskuloskeletala imaging och ingripande, Massachusetts General Hospital, Boston; 1 december 2015, presentation, Radiological Society of North America, Chicago

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY