Sömnapné enheter lägre blodtryck

0
237

Sömnapné enheter lägre blodtryck

News Picture: Sleep Apnea Devices Lower Blood PressureAv Steven Reinberg

HealthDay Reporter

TISDAG, december 1, 2015 HealthDay nyheter) – för dem som lider av sömnapné, störd sömn och minskning av syre att komma till hjärnan kan bidra till högt blodtryck, men de två gemensamma behandlingsmetoder för villkora båda lägre blodtryck, schweiziska forskare rapport.

En jämförelse av behandlingarna–kontinuerlig positiv airway tryck (CPAP) och underkäke avancemang enheter (MADs)–visade att var och en ger en blygsam minskning av både systoliskt och diastoliskt blodtryck priser, Forskarna fann.

”CPAP och MADs inte bara minska symtomen av obstruktiv sömn -apné som sömnighet, men också lägre blodtryck, säger leda forskaren Dr Malcolm Kohler, ordförande för lungmedicin vid Zürichs universitet sjukhus.

”Både behandlingar har liknande positiva effekter på blodtrycket, men behandlingseffekten av CPAP tycks vara större hos patienter som har fler timmar sömn,” sade han.

Enligt US National Heart, Lung, och blod Institute är sömnapné en gemensam och kroniska tillstånd som andas slutar eller blir ytlig under sömnen. Andning pauser kan pågå från några sekunder till minuter och kan uppstå 30 eller fler gånger i timmen.

Sömnapné är den ledande orsaken till Överdriven sömnighet under dagtidoch kan orsaka högt blodtryck, vilket ökar risken för hjärtsjukdomar , säger byrån.

Underkäke avancemang enheter fungerar genom att trycka på käken och tungan framåt att hålla luftvägarna öppna under sömn. Kontinuerlig positiv airway pressar bära patienter en ansiktsmask som är ansluten till en enhet som producerar milda lufttrycket att hålla luftvägarna öppna.

Vissa patienter har svårt att anpassa sig till CPAP, sa Kohler. Vissa har problem bär ansiktsmask, andra kan inte vänja sig vid ljudet från kompressorn och några inte kan hålla antingen.

”MADs betraktas som en alternativ behandling till mer allmänt använda CPAP, speciellt hos patienter som inte kan anpassa sig till CPAP behandling,” Kohler läggs.

Rapporten offentliggjordes den 1 december i Journal of American Medical Association.

För studier, Kohler och kollegor tittat på CPAP och MADs förmåga att sänka blodtrycket i 51 tidigare publicerade studier som omfattade totalt nästan 5000 patienter.

I denna typ av studie, som kallas en meta-analys, använder forskare tidigare publicerade uppgifter för att försöka hitta konsekvent mönster över alla rapporter.

De fann att CPAP var associerat med en minskning i systoliskt blodtryck (högsta antal en läsning) av 2,5 mm Hg och en minskning av 2,0 mm Hg diastoliskt blodtryck (botten nummer).

MADs var associerat med en minskning i systoliskt blodtryck 2,1 mm Hg och 1,9 mm Hg diastoliskt blodtryck, rapporterade forskarna.

Även om ingen statistiskt signifikant skillnad mellan CPAP och MADs i sänka blodtrycket hittades, sa CPAP var mer benägna att ha ett starkt samband med att sänka systoliskt blodtryck, Kohler.

Dr Preethi Rajan, en behandlande läkare i avdelningen av pulmonell, kritiskt omsorg och sömnmedicin på North Shore-LIJ Health System i Great Neck, N.Y., sade den nya studien ”bekräftar vad vi–att både behandlingar kan minska blodtrycket.”

Även om CPAP visas mer effektiva, kan MADs vara ett bra alternativ för vissa patienter, hon sa.

”CPAP är försökte-och-true metod att behandla sömnapné och det är effektiv över hela spektrumet av svårighetsgrad, sade Rajan. ”MADs tenderar att fungera bättre i mild till måttlig sömnapné. De kanske inte är bra nog för svår sömnapné.”

Rajan sade att minskningarna av blodtryck sett med båda enheterna var blygsamma. Patienter med högt blodtryck och sömnapné måste ha deras blodtryck kontrolleras med läkemedel, sa hon.

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Malcolm Kohler, MD, stol, lungmedicin, University Hospital i Zürich, Schweiz. Sanna Rajan, MD, behandlande läkare, Institutionen för pulmonell, kritiskt omsorg och sömn medicin, North Shore-LIJ Health System, bra hals, N.Y.; 1 december 2015, Journal of American Medical Association

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY