Diabetes eller fetma under graviditet kan påverka fostrets hjärta: studie

0
230

Diabetes eller fetma under graviditet kan påverka fostrets hjärta: studie

News Picture: Diabetes or Obesity During Pregnancy May Affect Fetal Heart: Study

TORSDAG, december 3, 2015 HealthDay nyheter) – Att vara feta eller att ha diabetes under graviditet kan påverka hjärtat av fostret, en ny studie visar.

Men effekterna av dessa förändringar är ännu inte klart, forskarna till.

I studien ingick 82 gravida kvinnor med diabetes, 26 överviktiga gravida kvinnor och 70 friska gravida kvinnor. Hjärtmuskeln av Foster i överviktiga kvinnor och personer med diabetes visade förändringar som inte var sett på foster friska kvinnor. Ändringarna var endast synliga med en speciell typ av ultraljudsundersökning av hjärtat kallas ekokardiografi. Förändringarna var inte sett använder standard ekokardiografi, Studien fann.

Resultaten var presenteras torsdag på ett europeiskt samhälle för kardiologi (ESC) möte i Spanien. Resultaten från mötena oftast ses som preliminära tills de är publicerade i en peer-granskad tidskrift.

”Diabetes och fetma är större epidemier av detta århundrade. Jag ser många mödrar med en eller båda villkoren i min klinisk praxis och ville undersöka om dessa mödrar villkor hade någon effekt på fostrets hjärtan, sade studie författaren Dr Aparna Kulkarni, en New York City pediatric kardiolog från Montefiore Medical Center, i ett pressmeddelande ESC.

Men, medan dessa resultat är viktiga, ”Jag vill inte gravida kvinnor med diabetes eller fetma att tänka att något definitivt kommer att gå fel med sin graviditet. Vi behöver fler svar på vad påverkar diabetes och fetma hos modern kan ha på barnet efter födseln, innan han kom till säkra slutsatser om effekter på hälsan av barnet,”noterade Kulkarni.

Ytterligare forskning behövs för att fastställa när dessa fostrets hjärta muskel förändringar inträffar under graviditeten, om något kan göras för att hindra dem, och om de påverkar hjärthälsa senare i livet, sa Kulkarni.

Som en uppföljning planerar hon att titta på hjärtat hos barn i studien när barnen är 1 år gammal. Att avgöra om hjärtat muskler avvikelser bestående och, om så, om de har blivit värre, tillade hon.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: European Society of Cardiology, pressmeddelande, 3 december 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY