Elektrisk stimulering kan lindra smärta för några

0
209

Elektrisk stimulering kan lindra smärta för några

News Picture: Electrical Stimulation May Ease Low Back Pain for SomeAv Steven Reinberg

HealthDay Reporter

FREDAG, December 4, 2015 HealthDay nyheter) – Elektrisk nervstimulering kan ge viss lättnad för äldre vuxna med kronisk ryggsmärta, en ny studie visar.

Samtidigt bär och aktivera enhetens ”transkutan elektrisk nervstimulering” (TEN), hade folk signifikant förbättring i smärta när de vilar, enligt forskarna. Studiedeltagarna hade också en minskning i smärta när du flyttar, tillsammans med förbättring i fysisk funktion, säger forskarna.

”Ten är inte en ny behandling. Det har varit runt 50 år eller mer,”säger leda forskaren Corey Simon, en postdoktoral forskare, i University of Floridas smärtforskning och ingripande Center i Gainesville.

TEN är en liten batteridriven maskin som ger låg volt elektrisk ström genom elektroderna placeras på huden.

TENS kan användas för behandling av akut smärta, inklusive smärta med förlossning, eller kronisk smärta, till exempel artros, enligt Simon. TENS fungerar troligen genom att aktivera samma receptorer i hjärnan och ryggmärgen som är inriktade på av smärtstillande läkemedel, tillade han.

TENS fungerar bara när enheten är påslagen. Smärtlindring kan pågå för lite medan efter enheten är vände bort, men som mediciner, dess fördel snabbt avtar, förklarade han.

”Ten är en säker, konservativ behandling, säger Simon. ”Det är billigt och kan jämföras med missbruksbehandling,” tillade han.

För studien studerade Simon’s team effektiviteten i TIOR på 60 vuxna med smärta i nedre ryggen varierar i ålder från 18 till 79. Deltagarna fick fyra 20 minuters sessioner av TIOTALS terapi under två till tre veckor.

Det unika med denna studie, enligt Simon, är att dosen av TENS används var högre än normalt. De högre doserna var mest effektiva, samtidigt som tolererades väl och inte smärtsamma, sade han.

Forskarna fann att äldre vuxna behövs högre doser än unga och medelålders vuxna att lindra smärta, säger Simon. Behovet av ökade doser kan bero på att svar på både smärta och smärta lättnad avtar som en åldrar, föreslog han.

Betänkandet, som finansierats av den amerikanska National Institutes of Health, publicerades online nyligen i Journal of Pain.

”Ten är ett fantastiskt komplement till använda för att minska användning av mediciner som alla har biverkningar, säger Dr Houman Danesh, direktör av integrativ smärtlindring i Institutionen för anestesiologi-smärta vid Mount Sinai School of Medicine i New York City.

Gunilla sa att TENS enheter kosta runt $60 och patienter kan använda dem hemma för att hjälpa dem att hantera sina ryggsmärtor.

Vissa försäkringar täcker TENS enheter, men dessa enheter säljs av medicinsk tillförsel lagren och kan kosta $800 eller mer. Och eftersom de flesta människor har en copay med försäkring, Gunilla tycker att det är oftast bättre att få en billigare enhet som fungerar lika bra.

”Ten är ett bra alternativ. Jag använder det med mina patienter hela tiden, sade Gunilla. ”Det är säkert, det är effektivt och har inga biverkningar och har potential att göra stor skillnad.”

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Corey Simon, Ph.D., forskaranställning som forskardoktor, smärtforskning och ingripande Center, University of Florida, Gainesville; Jorunn Gill, MD, direktör, integrativ smärtlindring, Institutionen för anestesiologi-smärta, Mount Sinai School of Medicine i New York; 12 november 2015, The Journal of Pain, online

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY