Hur man har en hälsosam semester säsong

0
167

Hur man har en hälsosam semester säsong

News Picture: How to Have a Healthy Holiday Season

SÖNDAG, December 6, 2015 HealthDay nyheter) – du är ökad risk för förkylningar och influensa över semestern, men några enkla åtgärder kommer att hjälpa till att sänka dina chanser att få sjuka, expert säger.

”Med all liv och rörelse av semestern, vi kommer i kontakt med fler bakterier, och även sockerhaltiga godsaker, som kan försvaga immunsystemet,” Stacey Gorski, biträdande professor i biologi och en immunologi specialist på universitetar av vetenskaperna i Philadelphia, sade i ett pressmeddelande som universitet.

Din första försvarslinje är ett influensa skott. Varje år orsakar influensa i genomsnitt 30 000 döda och mer än 200.000 sjukhusinläggningar, sa Gorski.

Behöver du hålla utöva över semestern, eftersom fysisk aktivitet hjälper till att hålla ditt immunsystem förberedas för åtgärder, konstaterade hon.

Att få tillräckligt med sömn håller också ditt immunförsvar stark, sa hon.

Det kan vara svårt, men du bör begränsa semester godis eftersom hög socker kan försvaga immunförsvaret. Ät inte raw cookie deg, som kan orsaka E. coli eller salmonella infektioner, Gorski lagt till.

Det är också viktigt att hålla värmen. Forskning på möss funnit att bara en liten droppe i temperatur avsevärt ökat deras mottaglighet för kalla viruset. Med en luftfuktare kan också hjälpa. Lägre luftfuktighet göra det lättare för virus och bakterier att sprida sig mellan människor, sade Gorski.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: Universitetar av vetenskaperna, pressmeddelande, 23 november 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY