Leva tillsammans, äktenskap vara lika stimulans för kvinnors psykiska hälsa: studie

0
175

Leva tillsammans, äktenskap vara lika stimulans för kvinnors psykiska hälsa: studie

News Picture: Living Together, Marriage Give Equal Boost to Women's Mental Health: Study

MÅNDAG, december 7, 2015 HealthDay nyheter) – bor ihop eller gifta ger unga vuxna–särskilt kvinnor–med ett uppsving för känslomässig hälsa, en ny studie visar.

Forskarna analyserade data från 8,700 amerikaner som är födda mellan 1980 och 1984, och intervjuade vartannat år från 2000 till 2010.

Studien författarna fann att ensamstående unga kvinnor hade en liknande ökning i emotionella hälsa oavsett om de flyttade in hos någon eller gifte sig för första gången. För män tycktes äktenskap vara nyckeln till förbättra deras känslomässiga hälsa.

När det kom till att hitta kärlek andra gången, hade både män och kvinnor liknande förbättringar i emotionella hälsa när de flyttade in hos någon eller gifte sig, resultaten visade.

Studien publicerades online 3 dec i Journal of Family Psychology.

Så sent som i början av 1990 gav gifta folket en större emotionell hiss än lever med någon, Utredarna hittade.

Dessa fynd talar för att leva tillsammans inte längre bär det stigma som det gjorde i tidigare generationer, enligt studie medförfattare Claire Kamp Dush, docent i humaniora vid Ohio State University.

I dag lever omkring två tredjedelar av par tillsammans före äktenskapet, hon påpekade.

”På en gång, äktenskap kan anses vara det enda sättet för unga par att få socialt stöd och sällskap som är viktiga för känslomässig hälsa,” Kamp Dush sade i ett pressmeddelande som universitet.

”Det är inte så längre. Vi är konstaterandet att äktenskapet inte är nödvändigt att dra nytta av att leva tillsammans, åtminstone när det gäller emotionella hälsa,”tillade hon.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: Ohio State University, pressmeddelande, 3 december 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY