Transpersoner övergångskostnader ekonomiska vettigt: studie

0
188

Transpersoner övergångskostnader ekonomiska vettigt: studie

News Picture: Transgender Transition Costs Make Economic Sense: Study

FREDAG, December 4, 2015 HealthDay nyheter) – Sex könskorrigerande kirurgi och hormon behandling av transsexuella män och kvinnor är kostnadseffektivt, en ny studie visar.

”Att ge hälso-och fördelar att transpersoner är det ekonomiskt klokt,” sade studie ledare William Padula, biträdande professor i hälso-och sjukvårdspolitiken och ledning på Johns Hopkins School of Medicine i Baltimore, i ett pressmeddelande som universitet.

De flesta amerikanska hälsa planer betala inte för dessa behandlingar, men denna Johns Hopkins-ledde undersökning fann att kirurgi och hormon behandling inte kostar mycket mer än behandling för depression, missbruk och HIV/AIDS.

Dessa hälsoproblem är vanliga bland transpersoner som inte kan genomgå medicinska övergång, enligt författarna av studien publiceras online nyligen i Journal för allmän internmedicin.

Under de första fem åren kostar sex könskorrigerande kirurgi och hormon behandling mellan $ 34 000 och $43.000 per år av livskvalitet. Efter 10 år, kostnaden sjunker till mellan $7,000 och $10.000 per år av livskvalitet, anser forskarna.

Forskarna noterade att beslutsfattare anser något kostnadseffektivt om priset understiger $100.000 per år av livskvalitet.

”Många försäkringsbolag har sagt att det inte är värt att betala för dessa tjänster för transpersoner. Vår studie visar att de inte har ett ekonomiskt ben att stå på när de beslutar att förneka täckning. Detta är en population av människor, och vi kan göra dem en stor tjänst utan en enorm ekonomisk inverkan på samhället,”Padula sade.

Den amerikanska Centers for Medicare och Medicaid Services börjar efter en 33-årig förbud, 2014 att betala för könskorrigerande operationer och andra kön övergången vård, anser forskarna.

Uppskattningsvis 3 000 till 9 000 amerikaner genomgå könskorrigerande operationer varje år, enligt forskarna.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: Johns Hopkins University, pressmeddelande, 24 november 2015

NO COMMENTS