Ny typ av antidepressivt läkemedel visar löfte i tidig rättegång

0
229

Ny typ av antidepressivt läkemedel visar löfte i tidig rättegång

News Picture: New Type of Antidepressant Shows Promise in Early Trial

TISDAG, December 8, 2015 HealthDay nyheter) – Miljontals amerikaner slaget vid depression, och många söker en medicin som kan mildra villkoret. Nu har forskare rapport i en liten, tidig rättegång att en experimentell antidepressiva kan vara en säker och effektiv nya alternativ.

”Vi behöver fler behandlingar för depression,” sade Dr. Jeffrey Borenstein, ordförande för hjärnan & beteende Research Foundation i New York City. ”Nuvarande behandlingar för depression är effektiva för många människor, men de fungerar inte för alla.”

”Denna studie ser på en nya, potentiella läkemedel med en annan verkningsmekanism än för närvarande tillgängliga antidepressiva,” sade Borenstein, som inte deltog i studien.

Drogen, endast kallas NSI-189, är tänkt att stimulera produktionen av nya hjärnceller–en process som kallas neurogenes.

Denna fas 1-studien ingick 24 vuxna med egentlig depression som randomiserades ta läkemedlet eller placebo i 28 dagar. Dessa följdes sedan i ytterligare 56 dagar.

Patienter som tog drogen visade förbättringar i depression symtom. Och effekterna verkade sista för flera månader efter att de slutat ta drogen, enligt studien publicerad online 8 december i journalen Molekylär psykiatri.

Studien har finansierats av Neuralstem, företaget som utvecklar drogen.

”Vår studie finner att denna nya förening främjar neurogenes i en viss del av hjärnan, tolereras väl och kan ha robust antidepressiva effekter,” sade studie författaren Dr Maurizio Fava, verkställande direktör för kliniska prövningar nätverk & institutet vid Massachusetts General Hospital i Boston, i ett pressmeddelande som sjukhus.

”Om dess effektivitet bekräftats i större prövningar, denna drog kan vara ett viktigt nytt alternativ för patienter som inte hjälpt av för närvarande tillgängliga läkemedel,” sade Fava.

Priser av biverkningar var lika mellan de som tar den nya drogen och de på placebo, sade studien författarna.

En större studie av drogen är redan igång.

Borenstein sade att ”Detta är en liten förstudie, resultaten är lovande och visar att mer arbete bör göras.”

Dr Alan Manevitz är en klinisk psykiatriker på Lenox Hill Hospital i New York City. Han sa ”nya i detta nya potentiella läkemedel är att det riktar sig till att skapa nya hjärnceller i ett visst område i hjärnan som heter hippocampus–ett område i hjärnan associerade med inlärning och minne. Hippocampus förlust av nervceller har visat sig vara associerade med depression.”

”Denna studie är viktigt eftersom de flesta av de 20-plus antidepressiva läkemedel tillgängliga arbetar med behandling av specifika kemikalier som fungerar om meddelande av känslor kodade i hjärnan,” Manevitz lagt till. Dock sade ”var och en av dessa droger hjälper bara ungefär en tredjedel av patienter med egentlig depression,” han.

Om framtida kliniska prövningar panorera, sade den nya drogen kan vara ”en förbättrad strategi och alternativet för många patienter för närvarande inte hjälpte,” Manevitz.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Jeffrey Borenstein, MD, VD och CEO, hjärna och beteende Research Foundation, New York City; Alan Manevitz, MD, klinisk psykiatriker, Lenox Hill Hospital, New York City; Massachusetts General Hospital, pressmeddelande, den 8 Dec., 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY