Sickle Cell läkemedel inte lindra smärta kriser: studie

0
260

Sickle Cell läkemedel inte lindra smärta kriser: studie

News Picture: Sickle Cell Drug Doesn't Relieve Pain Crises: Study

TISDAG, December 8, 2015 HealthDay nyheter) – Anti-koagulering läkemedel prasugrel gör lite för att minska risken för smärta kriser hos barn med sicklecellanemi, visar en ny studie.

Forskningen med 341 patienter i 13 länder i Afrika, Amerika, Asien, Europa och Mellanöstern. Ungefär hälften tog prasugrel (Effient) för mellan nio och 24 månader. Den andra hälften tog placebo.

Det var liten skillnad mellan de två grupperna i andelen smärta kriser som orsakas av avbrutna blodflödet i små blodkärl, fann forskarna. Över tiden, upprepade smärta kriser leda till vävnadsskador och kronisk inflammation.

Studien leddes av forskare vid Dana-Farber/Boston barn Cancer och blod störningar Center och University of California, San Francisco Benioff Barnens sjukhus Oakland.

”Även om vi blev besvikna att prasugrel inte verkar lindra lidandet för barn med sicklecellanemi, det faktum att denna studie med patienter i det breda utbudet av länder där sjukdomen förekommer är enormt viktig,” sade studie co huvudförfattare Dr Carolyn Hoppe, en pediatrisk hematolog/onkolog vid UCSF hospital, i ett pressmeddelande som Dana-Farber.

”De logistiska utmaningar som vi tagit upp i utformningen och genomförandet av studien kan fungera som en modell för framtida forskning,” tillade hon.

Sicklecellanemi drabbar cirka 100 miljoner barn och vuxna över hela världen, säger forskarna. Omkring 100.000 människor i USA, främst de av afroamerikansk härkomst, har sicklecellanemi, forskarna noterade.

I USA finns det endast ett läkemedel– hydroxyurea –godkänd för att behandla smärta kriser hos personer med sicklecellanemi. Läkemedlet är dock inte effektiva för alla patienter. Även om läkemedlet är endast godkänd för användning hos vuxna, är det vanligen föreskrivs för barn.

Resultaten publicerades den 8 december i New England Journal of Medicine.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: Dana-Farber Cancer Center, pressmeddelande, den 8 Dec., 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY