Bärbara enheter syftar till att övervaka epileptiska anfall

0
204

Bärbara enheter syftar till att övervaka epileptiska anfall

News Picture: Wearable Devices Aim to Monitor Epileptic SeizuresAv Tara Haelle

HealthDay Reporter

TISDAG, 8 december 2015 HealthDay nyheter) – Bärbara enheter syftar till att spåra beslag i epilepsi patienter utvecklas, forskare rapport.

Tre sådana anordningar–en lapp, ett arm-band system och handled slitna bildskärmar–var över i tre separata studier och presenteras denna vecka på en amerikansk epilepsi Society möte i Philadelphia.

De har ännu inte US Food and Drug Administration godkännande som medicintekniska produkter för inspelning av beslag. Men deras framgång kan vara till stor hjälp för neurologer behandling av patienter med epilepsi, sade Dr. Clifford Segil, en neurolog vid Providence Saint John’s Health Center i Santa Monica, Kalifornien Segil var inte involverade i forskningen.

”Wearable teknik som används av neurologer inte är så aktuell som teknik som används av kardiologer 2015,” sade Segil. ”Anfall är en mycket varierad grupp av sjukdomar, som enkelt inte hanteras, och arbetet måste fortfarande göras om hur man spela in hjärnvågor i en förkortad sätt som gör att neurologer och patienter att ha ett system för tidig.”

En enhet, en EEGEN Patch, är en ungefär 1-tums torget patch bärs i hårbotten för sju dagar. En annan är hjärnan Sentinel, en enhet som bärs med en rem på biceps som mäter skelettmuskulaturen elektrisk aktivitet från huden (yta EMG) och är under FDA översyn, enligt forskarna. Den tredje metoden bygger på befintlig bärbar teknik som registrerar puls, blodet syre i artärer och elektrisk ledningsförmåga i huden.

En annan epilepsi expert håller med om att det behövs fler upptäckt verktyg.

”Läkarna ofta fattar beslut om medicinering dos ändringar, kirurgiska kandidatur eller beslut om aktivitet restriktioner, såsom körning, baserat enbart på kliniska historia som tillhandahålls av patienten,” sade Dr. Sean Hwang, en behandlande neurolog på North Shore-LIJ epilepsi Care Center i Great Neck, N.Y., som inte var involverade i forskningen. ”Dessa enheter kan erbjuda ett annat verktyg för att kvantifiera anfall mer pålitligt, som kan ha betydande inverkan på behandling beslut.”

En uppskattningsvis 1,2 miljoner amerikanska patienter med epilepsi har kramper som inte kan hanterad eller kontrollerad, enligt bakgrundsinformation från Mark Lehmkuhle, verkställande direktör och chief teknisk officer av Epitel Inc., tillverkare av EEGEN plåstret. Hans forskning finansierades av Epitel, Stiftelsen epilepsi och staten av Utah ekonomiska rådet (utveckling).

Det bästa sättet att identifiera lämplig behandling för beslag kräver långsiktiga elektroencefalogram (EEG) provning av hjärnan våg mönster på sjukhuset, en dyr och tidskrävande process, sade Lehmkuhle. Därför, de flesta läkare förlita sig på en beslag dagbok förs av patienten.

”En massa folk med beslag har svårt att rapportera antalet beslag de har, säger Lehmkuhle. Patienter kan inte spåra även kramper som kan uppstå i sin sömn.

”Inte alla beslag innebär att hela kroppen skakar, tunga bita medvetslöshet,” förklarade Segil. ”Tyvärr många beslag patienter är dålig historiker som beslag förvränga patienternas hjärnan el och orsaka amnesi och förvirring,” sade han.

EEGEN plåstret, en vattentät, fristående lapp med ett internt batteri, placeras i hårbotten på de platser där beslag tros ha sitt ursprung, baserat på data från EEG-mätning på en klinik. Plåstret loggar och överför EEGEN data i patienten över en vecka, varefter plåstret tas bort.

Målet med att använda en EEGEN Patch är att låta läkare att justera medicinering dosering samtidigt kontrollera beslag eller att avgöra hur effektiv en nytillkomna läkemedel eller terapi är, sade Lehmkuhle.

Hjärnan Sentinel, en enhet som innehas av en arm rem, syftar särskilt till att registrera tonic-kloniska kramper, typiska convulsive beslag som tar en till tre minuter.

Dr Jose Cavazos, en av grundarna av San Antonio-baserade hjärnan Sentinel företaget, som finansierade forskningen om denna produkt, sade, ”Generaliserade tonic-kloniska anfall är den mest allvarliga typ av beslag som har större sannolikheten för oavsiktlig problem eller skador.”

Forskarna har jämfört hjärnan Sentinel förmåga att upptäcka dessa anfall med video EEGEN i cirka 140 patienter. Hjärnan Sentinel skickade en varning ungefär 14 sekunder efter varje beslag startade och dess beslag räkna matchas upp 100 procent med video EEGEN. Falsklarm av kramper inträffade 0.5 gånger per åtta timmar, säger forskarna.

Vid mötet presenterades också två handled enheter som mäter puls. I ett test med 20 patienter upplevde 11 patienter 24 anfall över totalt 355 timmar.

Data från detta test funnit att patienter puls ökat minst 15 procent under alla kramper. Också, i alla utom fyra av kramper, blodet syre i artärerna föll minst 5 procent efter pulsen öka.

Forskarna arbetar med för att utveckla en formel som använder puls, blodet syre och hud elektriska ledningsförmåga att avgöra när ett beslag har ägt rum mer exakt än med bara puls. Att forskning finansierades delvis av Texas medicinsk forskning samarbete.

”En enhet som kunde bäras mellan mina office besök skulle vara ett otroligt verktyg att hjälpa mig hantera min patientens beslag läkemedel,” sade Segil.

Av de tre typerna av enheter sa Segil lappen har störst potential eftersom hjärnan Sentinel upptäcker bara stora anfall, som redan är relativt enkelt, och puls enheter använder samma teknik som lögndetektorer, vilket kan resultera i ”beslag lögner.”

EEGEN lappen skulle vara relativt billig, men den större kostnaden skulle tolka data, Lehmkuhle till.

Negativa biverkningar rapporterades inte för dessa enheter i denna forskning.

Data och slutsatser som presenteras vid möten anses vanligtvis preliminära tills publiceras i en kollegialt granskad medicinsk tidskrift.

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Clifford Segil, do, neurolog, Providence Saint John’s Health Center, Santa Monica, Kalifornien; Sean Hwang, MD, behandlande neurolog, North Shore-LIJ omfattande epilepsi Care Center, bra hals, N.Y.; Mark Lehmkuhle, VD och teknisk chef, Epitel och forskning biträdande professor, avdelningen för neurokirurgi, University of Utah, Salt Lake City; Jose E. Cavazos, M.D., Ph.D., en av grundarna, hjärnan Sentinel, San Antonio, Texas; Abstracts, epilepsi amerikansamhället möte, dec 4-8, San Antonio, Texas

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY