Ett nyfött hjärtinfarkt visar hjärtat kan växa tillbaka, återställa

0
156

Ett nyfött hjärtinfarkt visar hjärtat kan växa tillbaka, återställa

News Picture: A Newborn's Heart Attack Shows Heart Can Regrow, Recover

FREDAG, december 11, 2015 HealthDay nyheter) – Forskare som räddat livet på en nyfödd efter en massiv hjärtattack säga fallet visar att det mänskliga hjärtat fullt kan återhämta sig efter att ha lidit större skador.

Hjärtinfarkt drabbar barnet under de första timmarna av liv orsakades av en blockering i ett av hjärtats viktigaste blodkärl.

”Barnets hjärta var allvarligt skadad. Förvånansvärt nog barnet återhämtade sig mycket snabbt,”studie författaren Bernhard Haubner, från Institutet för molekylär bioteknik i Wien, Österrike, sade i ett pressmeddelande Institutet.

Resultaten från studien publicerades 9 Dec. online i tidskriften Cirkulation Research.

”En och en halv månader efter sin svåra sjukdom, vi kunde släppa barnet. Hans hjärta fungerar normalt. Denna observation visar för första gången som det mänskliga hjärtat kan återhämta sig helt efter att ha lidit enorma skador,”Jorg-Ingolf Stein, chef för pediatrisk kardiologi vid Innsbruck Medical University i Österrike, sade pressmeddelandet.

”Denna upptäckt har en enorm potential. Efter alla, kardiovaskulära sjukdomar är bland de vanligaste orsakerna till dödsfall över hela världen, ”Han tillade.

Hjärtsjukdom dödar 17 miljoner människor i världen varje år, säger forskarna.

Djurförsök har visat att förnyelse av hjärtceller är möjligt, men efter att ha sett hur väl denna bebis hjärtat kommet sig, säger forskarna nu det är möjligt hos människor, alltför.

”Varje kardiolog drömmer om att kunna återställa full funktion till ett skadat hjärta, och nu har vi sett att detta fungerar i princip i människor,” Josef Penninger, direktör av Institutet för molekylär bioteknik, sade i pressmeddelandet.

Penninger tillade att om forskarna kan lista ut de mekanismer som styr hjärtat reparation hos möss och andra organismer, det skulle hjälpa dem räkna ut hur att reparera skadade hjärtmuskeln hos människor i framtiden.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: Institutet för molekylär bioteknik, pressmeddelande, 9 december 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY