Röntgen kan Miss Hip artrit, studie visar

0
222

Röntgen kan Miss Hip artrit, studie visar

News Picture: X-Rays May Miss Hip Arthritis, Study Finds

TORSDAG, december 10, 2015 HealthDay nyheter) – Röntgen inte upptäcker hip artrit hos många patienter, vilket resulterar i försenad diagnos och behandling, forskare rapport.

Forskarna tittade på information från nästan 4.500 amerikanerna att delta i två artrit studier. I en studie, endast 16 procent av patienterna med höftproblem hade röntgentecken på artros i höft och endast 21 procent av dem med röntgentecken på artrit hade höftproblem.

I den andra studien var priserna 9 procent och 24 procent, respektive, enligt de resultat rapporterade nyligen i tidskriften BMJ.

”Majoriteten av äldre patienter med hög misstanke för klinisk hip artros inte har radiografisk hip artros, vilket tyder på att många äldre personer med hip artros kan missas om diagnostiker förlitat sig på hip röntgenbilder att avgöra om hip smärta var på grund av artros,” säger studie motsvarande författaren Dr. Chan Kim.

Kim är instruktör i medicin vid Boston University School of Medicine.

En missad eller fördröjd diagnos av hip artrit kan få allvarliga konsekvenser. Upp till 10 procent av patienter med hip artrit kan inte få nog öva och löper ökad risk för hjärtat och lungsjukdom, fetma, diabetes och falls, anser forskarna.

”Med tanke på dessa fynd, patienter med misstänkta höften OA [artros] bör behandlas oavsett röntgen bekräftelse,” Kim sade i ett pressmeddelande som universitet.

Hip artrit är en viktig hälsofråga som orsakar smärta och funktionsnedsättning. Varje år utförs mer än 330 000 höftproteser i USA, enligt forskarna.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: Boston University Medical Center, pressmeddelande, den 8 Dec., 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY