Allvarlig sjukdom påverkar benhälsa

0
236

Allvarlig sjukdom påverkar benhälsa

News Picture: Serious Illness Affects Bone Health

FREDAG, december 11, 2015 HealthDay nyheter) – En kritisk sjukdom kan leda till benförlust, en ny studie visar.

Forskningen ingår 66 seniorer som tillbringat minst 24 timmar på en andning maskin i en intensivvårdsavdelning (ICU). Ett år efter vistelsen ICU hade patienterna 1,6 procent mindre bentätheten i deras lägre ryggar och 1,2 procent lägre bentäthet i deras lårben än väntat.

Denna förlust av benmassa kan öka risken för frakturer, visar studie författaren Neil Orford, ICU direktör vid University Hospital Geelong i Australien och kollegor.

Forskarna sa kritisk sjukdom kan påskynda benresorption. Detta är en process som sker när ben bryts ned och kalcium och andra mineraler släpps ut i blodomloppet. Ett år efter en ICU vistelse, patienternas resorption hade återgått till det normala, men de var kvar med lägre bentäthet, studien visade.

Effekterna av denna benförlust beror på patientens tidigare benhälsa, noterade studien författarna. Förändringen av resorption kommer sannolikt att ha en större effekt på postmenopausala kvinnor, sade Orford.

Studien publicerades nyligen i den amerikanska tidskriften av respiratoriska och kritiska hand medicin.

”Vår studie visar ett behov av att undersöka rollen av anti-resorptive behandlingar för att förhindra förlust av benmassa hos kritiskt sjuka patienter under sin tid på sjukhuset och därefter under återhämtning,” sade Orford i ett pressmeddelande som tidning.

I studien ingick endast ICU patienter, är det möjligt att andra intagna patienter kan drabbas av liknande benförlust, anser forskarna.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: American Journal av respiratoriska och kritiska hand medicin, pressmeddelande, 30 november 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY