Sätt att slå Holiday Blues

0
163

Sätt att slå Holiday Blues

News Picture: Ways to Beat the Holiday Blues

LÖRDAG, december 12, 2015 HealthDay nyheter) – Firar är det sista som vissa människor känner för att göra under semesterperioden.

”Semestern kan vara en särskilt svår tid för människor som är deprimerade eller sörjande,” Dr Jeffrey Borenstein, VD och koncernchef i hjärnan & beteende Research Foundation, sade i ett pressmeddelande som foundation.

”Människor som är ledsna eller ensam ofta känner ur synk när alla andra verkar att fira, och semestern kan förvärra dessa känslor,” förklarade han.

Om du är deprimerad, försök inte att ta itu med det på egen hand. Om du inte är i behandling, söka hjälp. Om du redan får behandling, sa är det särskilt viktigt att fortsätta under semestern, han.

”Semestern är utmanande för många människor, men symtom på depression är ett tecken på att söka professionell hjälp. Det viktigaste ta hem budskapet är att depression är behandlingsbar och människor bör inte lida i tystnad; de bör söka hjälp,”sade Borenstein.

Människor som är deprimerade tenderar att isolera sig själva. Istället föreslog bör de försöka gå till fest eller släktträff även om de inte är på humör, han.

Har inte orealistiska förväntningar om semester, eftersom det kan leda till besvikelse, Borenstein sade. Semester kan också ta upp långvariga familjeproblem. Försök att avsätta dem, han föreslog. I stället försöka fokusera på saker som gör dig lycklig och vara tacksamma för de goda relationer som du har.

Det är också viktigt att få regelbunden motion, som kan bidra till att förbättra ditt humör.

Vissa människor som känner sig ledsen under semestern vänder sig till alkohol, men det är ett misstag. Alkohol är en depressiv och kan öka depression, ångest och stress.

Ett annat potentiellt problem vid denna tid på året är Årstidsbunden depression (SAD), en form av depression utlöses av bristen på solljus på vintern. Behandlingar för SAD är ljus terapi, rådgivning och mediciner.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: Hjärnan & beteende Research Foundation, pressmeddelande

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY