Genomsökningar visar många skadade amerikanska veterinärer kan ha hjärnan ‘ärr’

0
177

Genomsökningar visar många skadade amerikanska veterinärer kan ha hjärnan ‘ärr’

News Picture: Scans Show Many Injured U.S. Vets May Have Brain 'Scarring'Av Randy Dotinga

HealthDay Reporter

TISDAG, 15 december 2015 HealthDay nyheter) – Ny forskning finner hjärnan ”ärr” i många medlemmar av amerikanska militären som drabbats hjärnskakning under krigen i Afghanistan och Irak.

”Mer än hälften av militärtjänsten vi studerat har en eller flera skador på hjärnan som kan ses som ärr i deras hjärnor, säger studie leda författaren Dr. Gerard Riedy, en radiolog specialiserat sig på hjärnan på Walter Reed nationella militära Medical Center.

Studien med mer än 800 service medlemmar med blast-relaterade hjärnskakningar. Mer än fyra av fem rapporterade en eller flera blast-relaterade incidenter, och nästan två tredjedelar sade de förlorade medvetandet.

Enligt Riedy undersökningen den nya ”är bara toppen av ett isberg” när det gäller forskning i hur soldater påverkas av dessa ofta förödande skador.

Väpnade styrkor övervakning vårdcentralen uppskattar att mer än 300.000 tjänst medlemmar diagnostiserades med traumatiska hjärnskador mellan 2000 och 2015. Bomber orsakat ofta skadorna.

Hjärnskakning, i fokus för den nya studien, är den mildaste av dessa hjärnskador. Men de kan skilja sig från de hjärnskakning orsakad av bilolyckor, sport kollisioner eller faller i det civila livet, studien författarna sa.

Nationella fotbollsligan, exempelvis visar statistiken att det är ovanligt för fotboll skador kan orsaka en spelare förlorar medvetandet, Riedy sade.

”Dessutom en bomb att gå ut och en linebacker slå dig är mycket olika,” sade han. Dessutom tas vanligtvis en fotbollsspelare av fältet efter en skallskada.

”I militären när en IED [improviserade explosive device] slocknar, det är oftast bara början av åtgärden. Det finns inga tidsgränser, och när medlem service vaknar upp efter medvetslöshet måste de ofta har att utföra i en kaotisk och fientliga situation,”Riedy sade. ”Vissa forskare tror att detta är en bidragande orsak till den höga förekomsten av post-traumatisk stress disorder hos dessa patienter.”

I studien genomgick 834 service människor som drabbats av traumatiska hjärnskador (mestadels hjärnskakningar) från 2009 till 2014 hjärnan Magnettomografi, som gjorde 42 vuxna utan skallskador. Bomberna orsakade 84 procent av hjärnskador.

Forskarna sa att de såg tecken på hjärnan ärrbildning i 52 procent av skadade patienter, små områden av blödning i 7 procent och tecken på hypofysen avvikelser i 29 procent. Hypofysen, som producerar viktiga hormoner i kroppen, ligger vid basen av hjärnan.

Resultaten är viktiga, Riedy sade, eftersom de kan leda till mer exakta diagnoser.

Resultaten från studien publicerades i Dec. 15 nätupplagan av radiologi.

En expert sade dock resultaten i sig inte är nödvändigtvis anledning till oro.

Dr David Cifu, professor i Fysikalisk medicin och rehabilitering vid Virginia Commonwealth University, sade studie patienterna inte representerar de flesta av dem som drabbats av hjärnskakning i militären. Studiedeltagarna var mer allvarligt påverkas av deras skador och krävs särskild behandling, sade han.

Som ett resultat, föreslog slutsatser ”inte kanske gäller för den stora majoriteten av militärer, veteraner eller civila med hjärnskakning,” han.

CIFU sade också resultaten av ”extremt små och små” hjärnan ärrbildning inte är en viktig orsak till oro.

”I den överväldigande majoriteten av individer, det kommer att betyda ingenting,” Cifu sade. ”I ett fåtal, de små områdena med strukturella skador kommer att orsaka problem, men detta är sällsynt.” Hypofysen resultaten förmodligen inte meningsfullt, tillade också, Cifu, som inte var involverade i studien.

CIFU sa god vård kan stöd återhämtning från traumatisk hjärnskada. Det bästa sättet är att behandla specifika symptom och leta efter rehabilitering strategier som möjliggöra för patienter att hantera sina liv och anpassa sig, tillade han. På lång sikt är det viktigt att hålla sig i form, äta en näringsrik kost, undvika isolering och håller sinnet aktiv, sade han.

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Gerard Riedy, M.D., Ph.D., neuroradiologist, nationella Intrepid Center of Excellence, Walter Reed National Military Medical Center, Bethesda, Md.; David Cifu, MD, ordförande och professor, Fysikalisk medicin och rehabilitering, Virginia Commonwealth University och senior traumatiska hjärnan skada specialist, US Department of Veterans Affairs, Richmond, Virginia; 15 december 2015, radiologi, online

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY