”Självmord Gene Therapy” Plus strålning bekämpar prostatacancer: studie

0
166

”Självmord Gene Therapy” Plus strålning bekämpar prostatacancer: studie

News Picture: 'Suicide Gene Therapy' Plus Radiation Fights Prostate Cancer: Study

MÅNDAG, December 14, 2015 HealthDay nyheter) – En kombination av”självmord genterapi” och strålning är mycket effektivt vid behandling av prostatacancer, forskare säger.

I denna typ av genterapi, är patientens cancerceller genetiskt modifierade så att de snabbt personens immunförsvar att angripa cellerna, Houston Methodist Hospital forskarna förklarade.

”Vi har skapat ett vaccin med patientens egna cancer celler, en behandling som kompletterar, och kan även förbättra, vad vi kan åstadkomma med traditionell strålning och hormonbehandlingar,” studie ledande författare Dr E. Brian Butler, ordförande för institutionen för strålning onkologi, sade i ett pressmeddelande som sjukhus.

I studien ingick 62 patienter som delades in i två grupper. En grupp, som hade cancer celler begränsad till prostatan, fått strålbehandling. Den andra gruppen, som hade mer aggressiv prostatacancer, fick både strålning och hormon behandlingar.

Den första gruppen fick den experimentell genterapin två gånger, och den andra gruppen fick den tre gånger under en fas 2 klinisk prövning som genomfördes mellan 1999 och 2003.

Två år efter behandling, var prostata biopsier negativa i 83 procent av den första gruppen och 79 procent av den andra gruppen. Efter fem år fanns det inga tecken på cancer återkommer i 94 procent av den första gruppen och 91 procent av den andra gruppen, resultaten visade.

5-årsöverlevnaden var 97 procent och 94 procent, respektive, som är mellan 5 och 20 procent bättre än strålbehandling enbart, enligt studien publiceras online 12 december i Journal of strålning Oncology.

Resultaten är ”extremt glädjande för oss, med tanke på vi hade patienter inskrivna i våra protokoll efter andra läkare ansett dem obotlig,” sade huvudförfattare Dr Bin Teh, viceordförande för institutionen för strålning onkologi, i pressmeddelandet.

”Vi tror fullt och fast detta kommer att vara en livskraftig behandlingsstrategi,” Teh lagt till.

En fas 3 kliniska prov, den slutliga utvärderingen av genterapin säkerhet och effektivitet innan den kan godkännas av US Food and Drug Administration, pågår, forskarna sade i pressmeddelandet.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: Houston Methodist Hospital, pressmeddelande, 12 december 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY