Task Force: Skärmen alla tonåringar, vuxna på riskera för syfilis

0
438

Task Force: Skärmen alla tonåringar, vuxna på riskera för syfilis

News Picture: Task Force: Screen All Teens, Adults at Risk for Syphilis

MÅNDAG, December 14, 2015 HealthDay nyheter) – Alla vuxna och tonåringar löper ökad risk för syfilis , ska kontrolleras för sexuellt överförbara sjukdomar, USA förebyggande tjänster Task Force förslaget till rekommendation säger.

Rekommendation kompletterar 2009 arbetsgruppen rekommendation som alla gravida kvinnor undersökas för syfilis.

Sjukdomen i USA är på uppgång, med nästan 20 000 fall av de tidigaste stadierna av syfilis rapporterade 2014, det högsta sedan 1994.

”Med tanke på de stigande priserna av syfilis smitta, kliniker bör fokusera på screening människor ökad risk,” uppgiften force medlem Dr Francisco Garcia sade i ett pressmeddelande som arbetsgrupp. Garcia är direktör och chief medical officer i Pima County hälsodepartementet i Tucson, Arizona, och professor i folkhälsa vid University of Arizona.

De som löper högst risk för syfilis är homosexuella och bisexuella män och människor med HIV. Ålder, ras och lokala priser av syfilis-infektion är andra faktorer som läkare kan överväga när man beslutar vilka patienter att gallra, enligt arbetsgruppen, en oberoende panel av experter i primärvården och förebyggande.

”Lyckligtvis för syfilis, det finns noggranna tester för screening och effektiva behandlingar som kan bota syfilis, förhindra ytterligare komplikationer och förhindra smittspridning,” medlem av arbetsgrupp Ann Kurth sade i pressmeddelandet. Kurth är associerad dekanus för forskning i College of Global Public Health vid New York University.

Förslaget till rekommendation är öppen för offentlig kommentar till 18 januari 2016.

Syfilis kan inledningsvis visas som ett sår på huden. Utan behandling kan det utvecklas till allvarligare sjukdom. Sent skede syfilis kan orsaka inflammation i hjärtat, huden eller andra organ. Sjukdomen kan också påverka nervsystemet på något Stadium, vilket resulterar i problem som förlust av samordning eller demens, task force sade.

Risken kan minskas genom att konsekvent använda latex kondomer, ha sex med en partner i ett monogamt förhållande eller genom att avstå från sex, task force sade.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: U.S. förebyggande tjänster Task Force, pressmeddelande, 14 december 2015

NO COMMENTS