Elektromagnetiska vågor kan bidra till att bekämpa dödliga hjärncancer

0
271

Elektromagnetiska vågor kan bidra till att bekämpa dödliga hjärncancer

News Picture: Electromagnetic Waves May Help Fight Deadly Brain CancerAv Dennis Thompson

HealthDay Reporter

TISDAG, december 15, 2015 HealthDay nyheter) – Låg intensitet elektromagnetiska vågor kan hjälpa bromsa en snabbt växande och dödlig form av hjärncancer, forskare rapport.

Patienter med glioblastoma upplevt något bättre total överlevnad och försenade återfall av deras hjärncancer om deras huvuden utsattes för en typ av elektromagnetisk terapi tillsammans med konventionella kemoterapi, en grupp schweiziska forskare hittade.

Denna behandling, kallad tumör-behandling av fält, redan har godkänts i USA och kan visa sig användbart att ta itu med andra former av cancer, säger leda forskaren Dr Roger Stupp, ordförande för institutionen för onkologi och cancer center vid universitetet sjukhus Zürich.

”Denna behandling kan snart bli ett värdefullt tillskott till många situationer där förbättrad lokal tumör styr av en icke-invasiv behandling är viktigt,” sade Stupp.

Tumör-behandling av fältet enheten liknar en simmare mössa, med isolerad elektroder foder inre, förklarade Dr John Sampson, chef för neurokirurgi vid den Duke University School of Medicine, i Durham, NC sladdar köra från den gemensamma jordbrukspolitiken till en batteridriven ryggsäck.

När den placeras på ett rakat huvud, leverera elektroderna i den gemensamma jordbrukspolitiken lågintensiva alternerande elektriska fält till hjärnan, Sampson sade.

Dessa elektriska vågor tros störa cancer cellernas förmåga att dela, bromsa utvecklingen av en tumör eller ens orsakar det att krympa, säger Stupp.

Rättegången har finansierats av enhetens tillverkare, Novocure.

Studien fokuserade på personer som lider av glioblastoma, som forskarna anges som den mest förödande malignitet i det centrala nervsystemet hos vuxna. Den cancer formulären från lim-liknande stödjande vävnaden i hjärnan som kallas gliaceller vävnad, enligt US National Cancer Institute.

De flesta patienter med glioblastoma dör inom ett till två år efter diagnos, forskarna sade i bakgrundsinformationen. Under det senaste decenniet, sade de, alla försök att förbättra resultatet för patienter med glioblastoma har misslyckats i stora, randomiserade prövningar.

Schweiziska forskarna slumpmässigt tilldelats en av två uppföljande behandlingar nästan 700 patienter med glioblastoma hade ju avslutat kemoterapi och strålbehandling. Omkring två tredjedelar fick tumör-behandling av elektromagnetiska vågor plus den kemoterapi läkemedel temozolomide, medan den återstående tredje mottagna temozolomide ensam.

Personer som får tumör-behandling av elektromagnetiska vågor hade att raka sina hårbotten och bära den elektrod-spetsad cap minst 18 timmar per dag, enligt studien.

”Enheten har till vara bar runt omkring hela tiden, oftast i en liten ryggsäck,” sade Stupp, konstaterar att de nya modellerna väger ca 2 pounds.

Personer som fått elektromagnetiska fältet behandlingen återstod cancer-fri i genomsnitt tre månader längre än de som fick endast uppföljning kemoterapi–7.1 månader jämfört med fyra månader, rapporterade forskarna.

Genomsnittliga totala överlevnaden var också ungefär fem månader längre, uppgick till 20,5 månader i gruppen tumör-behandling av fält kontra 15.6 månader i gruppen enbart kemoterapi.

Patienterna upplevde mycket få biverkningar från elektromagnetisk vågrörelse behandling, med de vanligaste är ett utslag från elektrod cap. Steroid krämer och salvor vanligt klar upp problemet, sade Stupp.

Stupp kallas resultaten ett steg framåt i ”hantering av dessa patienter lider av detta mest aggressiva och försvagande hjärntumör.”

Resultaten publicerades 15 Dec. i Journal of American Medical Association.

Tidigare prövningar som innefattar behandling av tumör fält inte har gett starka resultat som dessa, sade Sampson, som skrev en tidning redaktionella åtföljer studien.

På grund av de blandade tidiga resultat och eftersom terapin är något mystiskt, sjukhus i USA har varit ovilliga att anamma tekniken, Sampson sade.

”Problemet får du in är att du har en terapi med positiv överlevnad data i en stor rättegång, men mekanismen är till stor del okända,” sade han. ”Det är ungefär som magi, rätt? Det verkar fungera, men människor vet inte varför.”

Stupp kommit överens om att cancer läkare fortfarande kliar sina huvuden över den nya tekniken.

”Den erfarenhet och data är konsekvent och övertygande, sade Stupp. ”Men eftersom det är en ny och annorlunda sätt att behandla cancer det fortfarande möts med en hel del skepsis av många av mina kollegor och kamrater.”

Ett bekymmer är att den nya rättegången inte var ”blind”. Det innebar att patienter visste de behandlades med elektromagnetiska fält, och som kan ha påverkat resultaten, Sampson sade.

Han tillade dock att tumörer generellt inte svarar på placebo verkställer. ”Du inte kan ge någon placebo och förväntar oss deras tumören att krympa, sade Sampson.

Tumör-behandling av fältet enheten ”är tillgänglig på ett växande antal certifierade behandlingshem över hela USA,” sade Stupp. ”För närvarande finns det över 200 sjukhus utrustad och tränad för användning av enheten.”

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Roger Stupp, MD, ordförande, Institutionen för onkologi och cancer center, University Hospital Zurich, Schweiz. John Sampson, M.D., Ph.D., chief, Neurokirurgi, Duke University School of Medicine, Durham, NC, 15 december 2015, Journal of American Medical Association

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY