Antibiotika ofta nog för barnens blindtarmsinflammation

0
324

Antibiotika ofta nog för barnens blindtarmsinflammation

News Picture: Antibiotics Often Enough for Kids' Appendicitis

ONSDAG, December 16, 2015 HealthDay nyheter) – Behandling med antibiotika ensam kan vara ett säkert och effektivt alternativ till kirurgi för barn med okomplicerad akut blindtarmsinflammation, visar en ny studie.

Studien leddes av Dr Peter Minneci och Dr. Katherine Deans, co-direktörer centrum för kirurgiska resultat forskning Research Institute, en del av rikstäckande barnsjukhuset i Columbus, Ohio.

”Kirurgi har länge varit”gold standard”i vården för att behandla blindtarmsinflammation eftersom genom att ta bort tillägg vi eliminera chansen som blindtarmsinflammation någonsin kommer att komma tillbaka,” sade dekaner i ett pressmeddelande som sjukhus.

”Dock tidigt i vår karriär vi märkte att patienter med blindtarmsinflammation som placerades på antibiotika under natten tills deras kirurgi följande morgon kändes bättre nästa dag,” tillade hon. ”Så, Pete och jag frågade oss: behöver de verkligen opereras?”

Minneci överens om. ”Familjer som väljer att behandla sina barns blindtarmsinflammation med antibiotika, även de som slutade med en blindtarmsoperation eftersom antibiotika inte fungerar, har uttryckt att det var värt att prova antibiotika för att undvika operation för dem,” sade han.

Ta reda på kan hur effektiv en antibiotika-alone strategi vara forskare spårade utfallen för 102 patienter i åldrarna 7 till 17 som utvecklade okomplicerad akut blindtarmsinflammation. Dessa fall inblandade ”tidig/mild” blindtarmsinflammation–vilket innebär bland annat att orgeln inte hade spruckit och barnets smärta i buken hade inte varat längre än 48 timmar.

Trettiosju av barnen i studien fått antibiotika medan andra 65 opererats, säger forskarna.

De i gruppen antibiotika var in på sjukhus och fått intravenös antibiotika i minst 24 timmar, och tog sedan antibiotika i tablettform för 10 dagar efter att de lämnat sjukhuset.

Nästan alla (95 procent) av de patienterna visade förbättring inom 24 timmar och inte kräver kirurgi, rapporterade forskarna.

Två patienter i gruppen antibiotika hade som skall återtas till sjukhuset inom 30 dagar till har deras tillägg bort. Efter ett år, 75 procent av de patienter som fått antibiotika utveckla inte blindtarmsinflammation igen och hade inte genomgått en operation.

Inom 30 dagar efter utskrivning från sjukhuset, var blindtarmsinflammation-relaterade läkarvård liknande för båda grupperna, teamet lagt till.

Resultaten speglar”effektiviteten av erbjudande icke operativa förvaltningen till patienter och deras familjer i klinisk praxis,” dekaner sade i pressmeddelandet.

Det faktum att barnets föräldrar hjälpa avgöra mellan antibiotika och kirurgi är nyckeln, tillade hon.

”De flesta föräldrar är bekymrade över att ha kirurgi, i allmänhet, säger dekaner. ”De är också mycket oroade över anestesi. Vissa föräldrar är oroliga för blindtarmsinflammation kommer tillbaka. Det är verkligen en fråga för justera dina inställningar, dina värderingar, vad du tycker är viktigast för dig, med den behandling som är bäst för dig och din familj. ”

En expert betonade dock att blindtarmsinflammation presenterar på många olika sätt–som inte alla är mottagliga för ett antibiotikum-bara tillvägagångssätt.

”Blindtarmsinflammation, som med någon sjukdom eller sjukdom process i medicin, kan vara mycket enkel eller komplicerad och kan innefatta ett stort spektrum av svårighetsgrad, vilket kräver olika typer av behandling,” förklarade Dr Terry Amaral, biträdande chef för pediatric ortopedisk kirurgi vid Cohen barnens Medical Center i nya Hyde Park, ny

”Antibiotika ensam kan vara säker och effektiv hantering av blindtarmsinflammation,” sade han. Dock Amaral har hävdat att detta är fallet i bara ”en mycket liten del av patienter med denna sjukdom–som kräver en noggrann utvärdering av patienten för att se om de faller i den undergruppen.”

Blindtarmsinflammation orsakas av en bakteriell infektion i tillägget. Det är fortfarande den ledande orsaken till akuta operationer hos barn, skicka mer än 70 000 amerikanska barn till sjukhus operationssalar varje år, enligt studien författarna.

Studien publicerades den 16 december nätupplagan av JAMA kirurgi.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Associera Terry Amaral, MD, chef för pediatric ortopedisk kirurgi, Cohen Children’s Medical Center, nya Hyde Park, ny; Rikstäckande barnsjukhus, pressmeddelande, 16 december 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY