‘Designer celler’ visar löfte mot Psoriasis i Lab möss

1
232

‘Designer celler’ visar löfte mot Psoriasis i Lab möss

News Picture: 'Designer Cells' Show Promise Against Psoriasis in Lab MiceAv Amy Norton

HealthDay Reporter

ONSDAG, December 16, 2015 HealthDay nyheter) – Forskare säger att de har konstruerade celler kan automatiskt upptäcka och behandla psoriasis skov i lab möss–i ett tidigt steg mot en ”precision” terapi för kronisk hudsjukdom.

Experter sade att de var ”glada” av resultaten, rapporterade den 16 december i journalen Science translationell medicin. Men de varnade också för att en hel del arbete ligger framför oss.

I USA har mer än 5 miljoner människor psoriasis, enligt den amerikanska National Institutes of Health. Sjukdomen uppstår en onormal immunsystemet som utlöser en snabb omsättning av hudceller. Som ett resultat, utveckla personer med psoriasis regelbundet tjocka, fjällande fläckar på huden som kan vara kliande eller smärtsamma.

När psoriasis är mildare, kan hudbehandlingar eller UV ljus terapi vara tillräckligt för att behandla symtomen. Men människor med mer svår psoriasis behöver ofta piller eller injektion läkemedel som hämmar immunförsvaret.

Målet med den nya forskningen var att skapa ”designer” celler som kan upptäcka början till en psoriasis flare-up, behandla den och sedan ”stänga av” en gång symptomen innehålls, förklarade senior forskare Martin Fussenegger.

Hans team konstruerad genetiskt mänskliga njure celler för att upptäcka specifika inflammatoriska proteiner som släpps ut i blodet när psoriasis är fackling ”underskrift”. Cellerna sedan pressa fram två andra anti-inflammatoriska proteiner som finns naturligt i kroppen–som kallas IL4 och IL10.

När forskarna implanteras cellerna i möss med psoriasis-liknande villkor, fann de att terapin upphävde nya symptom skov och även läkt befintliga ärr.

Hittills har metoden har endast testats i lab möss, betonade Fussenegger, professor i bioteknik och bioteknik vid ETH Zürich, Schweiz.

”Detta är en proof-of-concept studie,” sade han.

Resultaten av djurförsök ofta inte är replikerad hos människor. Och även om metoden översätter perfekt till människor, Fussenegger La, det skulle nog vara ytterligare ett decennium innan det skulle vara tillgängliga för patienter.

Dr Doris Day, en hudläkare på Lenox Hill Hospital i New York City, enades om att många hinder kvar. Men hon kallas vetenskapen själv ”otroligt kreativa tänkande.”

”Om detta fungerar, skulle det vara närmaste till ett botemedel mot psoriasis jag någonsin sett,” dagen sa.

Andra håller. ”Denna studie presenterar en spännande ny [] behandlingsform,” sade Michael Siegel, chef för forskningsprogram för nationella Psoriasis Foundation.

Det är uppmuntrande att se romanen vetenskap som utnyttjas för att utveckla nya behandlingar,”säger Siegel. ”Många psoriasis patienter är inte att behandla sin sjukdom eller inte behandla det i den mån dess svårighetsgrad teckningsoptioner.”

Det finns nyare, så kallade biologiska läkemedel som är mer effektivt mot psoriasis än äldre läkemedel, säger Siegel. Men ännu bättre behandlingar är ”mycket behövande”, tillade han.

Biologics–injektion eller infusion–undertrycka immunförsvaret, så de höjer risken för allvarliga infektioner och vissa cancerformer, forskare säger.

Plus, Siegel sa, ”psoriasis är en heterogen sjukdom och samma behandlingar inte fungerar för alla, eller är inte tillgänglig för alla.”

För ”designer celler” att bli ett alternativ, dock en hel del okända måste åtgärdas.

Siegel sade cellerna skulle antagligen behöva tas från en patientens egen kropp (engineered sedan sig genetiskt), att begränsa möjligheterna att immunförsvaret skulle angripa dem.

”Att hålla cellerna vid liv inuti kroppen under en längre tid skulle vara en utmaning,” säger Siegel.

Planen, Fussenegger sa, är inte att ingjuta ”naken” celler som skulle ”flyta fritt” i blodet.

”Vi kommer att behöva packa cellerna i mikro-behållare, och den resulterande enheten kommer att implanteras i kroppen,” förklarade han. ”Så, vi har kontroll över cellerna, och kan ta ut dem eller ersätta dem när som helst.”

Även om allt detta stekpannor, kommer det fortfarande finnas praktiska frågor om genomförbarhet och kostnad, dag sade.

För nu rekommenderas hon att personer med otillräckligt kontrollerade psoriasis skov tala med sin läkare. Det finns nya mediciner som är de mest effektiva ännu för behandling av psoriasis symptom, dag sade.

Psoriasis är mer än en kosmetisk oro, tillade hon.

Cirka 30 procent av patienterna utveckla smärtsamma ledskador och trötthet kallas psoriasisartrit, enligt National Psoriasis Foundation. Tidigare forskning har också kopplat till ökad risk för depression och fysiska sjukdomar som diabetes och hjärtsjukdomar –möjligen på grund av kronisk inflammation i kroppen.

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Martin Fussenegger, Ph.D., professor, bioteknik och bioteknik, ETH Zurich, Schweiz. Michael Siegel, Ph.D., direktör, forskning program, nationella stiftelsen för Psoriasis, Portland, Ore; Doris Day, MD, hudläkare, Lenox Hill Hospital, New York City; 16 december 2015, Science translationell medicin, online

1 COMMENT

  1. Jag har lidit av typ 2-diabetes från de senaste åren och jag är 64 år men inget botemedel tills när jag hörde om cannabis olja och dess snabba härdningseffektiviteten för diabetes, cancer, kramper och många fler. Jag leddes av en vän till min syster som har använt cannabis olja för att bota hennes typ 1-diabetes och hon fick cannabis olja från USA och hon gav mig en kontakt: drmargaretreynolds@yahoo.com och jag var i desperat behov av medicin för behandling och jag köpte cannabis olja från centrum med instruktioner om hur man använder det, började jag medicineringen olja omedelbart och efter att ha tagit olja som ordinerats, det verkligen fungerade som en magisk och jag blev förvånad med snabb verkan och jag var helt botade från diabetes. Kontaktar Dr Margaret om du står inför några utmaningar i din hälsa.

LEAVE A REPLY