FDA föreslår garvning Bed förbud för minderåriga

0
166

FDA föreslår garvning Bed förbud för minderåriga

News Picture: FDA Proposes Tanning Bed Ban for Minors

FREDAG, December 18, 2015 HealthDay nyheter) – The US Food and Drug Administration i fredags föreslog att amerikanska tonåringar vara förbjudna att använda solarier.

”Dagens åtgärden är avsedd för att skydda ungdomar från en känd och förebyggas orsak till hudcancer och andra harms,” sade agerar FDA kommissionär Dr Stephen Ostroff i ett uttalande. ”Individer under 18 är i störst risk för de negativa hälsokonsekvenserna inomhus garvning.”

Förslaget skulle också kräva användare 18 och äldre till signera ett dokument som säger att de är medvetna om hälsoriskerna med solarier. De skulle behöva underteckna dokumentet före deras första inomhus garvning session och varje halvår efter det, byrån sa.

”FDA förstår att vissa vuxna kan besluta att fortsätta att använda SOLLAMPA produkter,” sade Ostroff. ”Dessa föreslagna reglerna är tänkta att hjälpa vuxna fatta sina beslut utifrån sanningsenlig information, så att tillverkare och garvning anläggningar vidta ytterligare åtgärder för att förbättra säkerheten för dessa anordningar”

Extra säkerhet förslag som syftar till att garvning bed beslutsfattare och faciliteter inkluderar:

  • Att varningar på enheter mer framträdande och lättare att läsa.
  • En obligatorisk akut avstängning växel, eller ”panikknapp.”
  • Begränsa mängden ljus tillåts genom skyddande glasögon.
  • Att säkerställa användningen av ordentlig ersättning lökar att minska risken för oavsiktlig brinner.
  • Förbud mot farliga ändringar, som att installera starkare lampor, utan godkännande av FDA.

Inomhus garvning är känt att öka risken för hudcancer, men 1,6 miljoner amerikaner under år 18 inomhus tan varje år, enligt 2013 federala regeringen data.

Och människor som utsätts för UV- strålning från inomhus garvning är 59 procent mer benägna att utveckla dödliga melanom än de som aldrig använt inomhus garvning, enligt American Academy of Dermatology.

”Denna risk ökar med varje användning av garvning enheter,” sade Dr Mark Lebwohl, ordförande i akademin, i ett uttalande fredag. ”Därför, dermatologer är mycket glada över att den federala regeringen har erkänt de inneboende farorna med inomhus garvning och är efter täten i de 42 länder som redan har infört garvning bed restriktioner för att eventuellt minska denna risk,” Han tillade.

”Begränsa tonåringar” tillgång till inomhus garvning och informera alla användare om farorna med garvning enheter är kritiska steg för att förebygga hudcancer, ”Lebwohl sade.

”Som läkare som diagnostisera och behandla hudcancer, dermatologer har åtagit sig att minska förekomsten och rädda liv,” sade han. ”Vi uppmuntra FDA att slutföra denna föreslagna regeln, som det skulle vara en historisk seger i kampen för vår nation att utrota hudcancer.”

En annan expert applåderade också FDA förslaget.

”Detta är viktiga första steg och, om det gått, kommer att vara till stor hjälp i avskräcka ungdomar från att använda solarier och andra artificiella källor för garvning, sade Dr Doris Day, en hudläkare på Lenox Hill Hospital i New York City.

”Min förhoppning är att dessa förslag kommer att gå framåt i tid, och kommer att genomföras inom ett år,” dag lagt till.

Mellan 2003 och 2012, antalet garvning bed-relaterade besök på akutmottagningar i USA i genomsnitt 3 000 per år, enligt den amerikanska Centers for Disease Control and Prevention.

I USA finns det så många som 19.000 inomhus solariesalonger och 20 000 andra faciliteter–som klubbar hälsa och spa–som erbjuder inomhus garvning, enligt FDA.

De föreslagna säkerhetsåtgärderna är tillgängliga online för offentlig kommentar för 90 dagar, byrån sa.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Mark Lebwohl, MD, FAAD, ordförande, American Academy of Dermatology; Doris Day, MD, hudläkare, Lenox Hill Hospital, New York City; US Food and Drug Administration, pressmeddelande, 18 december 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY