Flytväst Wearable Defibrillator godkänd för barn

0
145

Flytväst Wearable Defibrillator godkänd för barn

TORSDAG, december 17, 2015 HealthDay nyheter) – The flytväst wearable defibrillator har godkänts av US Food and Drug Administration för barn löper risk för hjärtstopp som inte har en defibrillator implanteras.

En defibrillator som chockerar en onormalt slog hjärtat tillbaka till sin normala rytm. Det finns ett antal implanterade defibrillatorer godkänd för barn, vissa patienter kan inte ha enheterna implanteras av medicinska skäl eller därför att föräldrar inte kommer samtycker till dem, FDA sade torsdag i ett pressmeddelande. Enheten är redan godkänt för vuxna.

”Pediatric medicinska samfundet är ofta tvungen att använda vuxna enheter off-label utan lämplig märkning eller instruktioner för användning i pediatriska patienter,” sade Dr. Vasum Peiris, medicinsk chef i pediatrik och speciella populationer i FDA: s Center för enheter och radiologiska hälsa.

”Läkare nu har viktig information som kan hjälpa dem säkert ordinera denna livsviktiga enhet till unga patienter som kan gynnas av enheten,” Peiris lagt till.

Personer som behöver defibrillatorer omfattar de med vissa sjukdomar som leder till en onormal heartbeat och personer födda med hjärtfel, byrån sa.

En onormal hjärtrytm väcker en persons risk att gå till hjärtstillestånd, vilket kraftigt ökar risken för död, FDA sade. Snabb behandling med en defibrillator kan rädda personens liv.

Den bärbara modellen väger mindre än 2 pounds. Den består av en elektrod bälte och plagg som omger personens bröst, och en bildskärm som bärs runt midjan. Användare måste väga minst 41 pounds och har en bröst storlek 26 tum eller större, storleken på en genomsnittlig 8-åriga, FDA sade.

Bärbara enheten godkändes först för vuxna i 2001 och senare modeller godkändes därefter. Godkännande för barn följde kliniska studier av 248 personer i åldrarna 3 till 17.

Enheten är producerad av Pittsburgh-baserade ZOLL tillverkning.

–Scott Roberts

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY