De flesta cancerformer Stem från onödiga saker

0
163

De flesta cancerformer Stem från onödiga saker

Av Peter Russell
WebMD Health News

Recenserad av Brunilda Nazario, MD

17 december 2015–De flesta fall av cancer är beror på saker som vissa människor kan undvika, snarare än chans eller genetik, en ny studie i tidskriften natur antyder.

Forskarna i studien tyder på att mellan 70 och 90% av de vanligaste cancersjukdomarna orsakas av saker i miljön, som giftiga kemikalier, strålningoch cancerframkallande ämnen som tobak rök.

Studien tar på ett argument som utlöste en annan tidning. Tidigare i år, forskning inom vetenskapen föreslog att genetiska avvikelser produceras när stamceller delar är till stor del ansvariga för om cancer utvecklas eller inte. Detta gav upphov till antagandet att ett stort antal cancer var bortom vår kontroll att förhindra–ett koncept som varit kokas ner till den ”” otur ”‘ teori om risken för cancer .

I den nya studien tittade läkare från Stony Brook Cancer Center i New York på om cancerrisk ökade när människor flyttade från lågrisk-cancer områden till områden med hög risk, bland annat. De fann att ändra miljön upp chanser att få sjukdomen.

Om de flesta cancerformer baserades enbart på genetiska avvikelser under stamcell division, då andelen cancer inte skulle ändra när människor gjorde att flytta; de skulle stanna samma. I stället ökar i cancer priser pekar på något i miljön eller yttre faktorer som orsak till denna ökning, forskarna säger.

Second Opinion

”Även om någon utsätts för viktiga externa riskfaktorer, är naturligtvis det inte vissa att de kommer att utveckla en cancer–chans medverkar alltid,” säger Kevin McConway, professor i tillämpad statistik vid öppna universitetet.

– Det är viktigt att inse att dessa resultat inte berätta något om de absoluta riskerna av någon viss cancer, säger Paul Pharoah, professor i Cancerepidemiologi vid universitetet i Cambridge.

”Men,” McConway säger, ”denna studie visar återigen att vi måste se långt utöver ren slump och tur för att förstå och skydda mot cancer.”

”För många vanliga typer av cancer, denna studie drar slutsatsen… grovt sett, att 70% till 90% [av cancer] inte skulle uppstå om vi kunde magic bort alla riskfaktorer. Men denna procentsats varierar mellan olika typer av cancer, och i vissa cancerformer, det är mycket mindre, så att i dessa fall, de yttre riskfaktorerna verkar mycket mindre viktigt.

”Så jag inte tror dessa författare verkligen hävdar att 70% till 90% av alla cancerfall orsakas av externa riskfaktorer. Men de ger ganska övertygande bevis för att yttre faktorer spelar en viktig roll i många cancerformer, inklusive några av de vanligaste,”säger han.

KÄLLOR: Hannun, Y. natur, December 2015. Science Media Centre.

© 2015 WebMD, LLC. Alla rättigheter reserverade.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY