Ny enhet godkänd för fekal inkontinens

0
215

Ny enhet godkänd för fekal inkontinens

FREDAG, December 18, 2015 HealthDay nyheter) – The Fenix kontinens Restoration System har godkänts av US Food and Drug Administration att behandla en oförmåga att kontrollera avföring för människor som inte kan tolerera eller använda andra godkända metoder.

Oförmåga att styra tarmarna, medicinskt kallas fekal inkontinens, orsakas oftast av muskelskada från vaginal förlossning eller från vissa medicinska sjukdomar som diabetes, byrån sade på fredagen i ett pressmeddelande.

Fenix systemet utvärderades i 35 vuxna, 15 av dem från USA. Amerikanska rättegång deltagare kommer att granskas fem extra år att utvärdera enhetens prestanda, FDA sade.

Systemet bör inte planteras i personer med kända eller misstänkta allergier mot Titan, rostfritt stål, nickel eller järn. Och personer som har haft enheten implanteras ska inte ha en magnetisk resonanstomografi (MRI) scan, byrån varnade.

Biverkningar av systemet har inkluderat smärta, infektion, enhet erosion, ytterligare kirurgi för att ta bort enheten och blödningar.

Fenix systemet produceras av Torax medicinska, baserat i Shoreview, Minnesota

–Scott Roberts

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY