Forskare länka hjärnans kemiska till Autism

0
194

Forskare länka hjärnans kemiska till Autism

News Picture: Scientists Link Brain Chemical to Autism

TORSDAG, 17 december 2015 HealthDay nyheter) – forskare säger att de har upptäckt en viss kemikalie i hjärnan de tror är kopplad till autism.

Harvard University forskarna fann att autistiska beteende förknippas med en uppdelning i signalering väg används av en stor inhibitoriska neurotransmittorn kallas GABA.

”Detta är första gången, i människor, att en signalsubstans i hjärnan har kopplats till autistiska beteende. Denna teori–att GABA signalering väg spelar en roll i autism –har visats i djurmodeller, men fram till nu hade vi aldrig bevis för att det faktiskt orsakar autistiska skillnader i människor,”studie ledare Caroline Robertson sade i ett pressmeddelande som universitet.

Studien publicerades 17 december i tidskriften Current Biology.

I studien använde Robertson’s team hjärnavbildning plus en visuell test känt att utlöser olika reaktioner i hjärnan hos personer med autism och personer utan sjukdomen. De tror att liknande tester kan användas till skärmen små barn för autism.

Även GABA har länge misstänkts för att vara en faktor i autism, säger det fanns inga bevis fram till nu, forskarna.

”Autism beskrivs ofta som en sjukdom där alla sinnesintryck kommer översvämningar i på en gång, så idén att en hämmande signalsubstansen var viktigt passar med de kliniska observationerna,” sade Robertson.

”Dessutom personer med autism har ofta kramper – det finns en 20 till 25 procent komorbiditet [om två villkor är närvarande i en patient] mellan autism och epilepsi — och vi tror anfall är runaway excitation i hjärnan,” tillade hon.

Även konstaterandet förbättrar förståelsen av autism och kan leda till nya behandlingar som riktar den GABA vägen, är det endast en pusselbit i autism, anser forskarna.

”Jag är entusiastiska över denna studie, men det finns många andra molekyler i hjärnan, och många av dem kan vara förknippade med autism i någon form,” Robertson sade. ”Vi tittar på GABA historien, men vi är inte klara screening autistiska hjärnan för andra möjliga vägar som kan spela en roll. Detta är en men vi mår bra av detta.”

Två experter från autism var försiktigt optimistisk om resultaten.

”Författarna gör extraordinära påståenden om betydelsen av GABA i autism,” sade Alycia Halladay, chief vetenskap officer för Autism Science Foundation. ”Men om denna teori stämmer i andra oberoende studier, det kan leda till nya sätt att hjälpa några av symptomen på autism spectrum disorders.”

Dr Matthew Lorber leder barn- och ungdomspsykiatri på Lenox Hill Hospital i New York City. Han noterade att ”orsakerna till autism har förblivit ett mysterium med många disproven teorier sedan 1930. Det har varit en hel del senare diskussion om de roll GABA spelar, och denna senaste studie visar mindre GABA aktivitet i hjärnan hos människor med autism.”

Sade han den nya forskningen kan vara en extra bit till pusslet, men övergripande ursprunget till autism vara svårfångade.

”Även om vi inte har ett svar på den verkliga orsaken till denna sjukdom, det är ytterligare bevis på att mysteriet med autism kan ha kopplingar till signalsubstansen GABA och ska motivera ytterligare forskning i denna del av det vetenskapligt mysteriet, säger Lorber.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Rune Halladay, Ph.D., chief vetenskap officer, Autism Science Foundation. Matthew W. Lorber, MD, direktör, barn- och ungdomspsykiatri avdelning, Lenox Hill Hospital, New York City; Harvard University, pressmeddelande, 17 december 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY