Studera kartor områden av hjärnan kopplade till PTSD

0
212

Studera kartor områden av hjärnan kopplade till PTSD

News Picture: Study Maps Areas of Brain Linked to PTSD

FREDAG, December 18, 2015 HealthDay nyheter) – Ökad rädsla svar förekommer i vissa områden i hjärnan hos personer med posttraumatiskt stressyndrom (PTSD), en ny studie rapporterar.

Forskningen ingår 67 amerikanska militära veteraner som tjänstgjort i Irak eller Afghanistan efter 11 september 2001. Alla hade varit inblandade i traumatiska händelser, och 32 av veteranerna hade diagnostiserats med PTSD.

Veteranerna genomgick en rad tester, och hade Magnettomografi av hjärnan under dessa tester. Testerna visade att veteraner med PTSD hade förhöjd aktivitet i vissa hjärnregioner när visas bilder bara vagt påminner om den händelse som utlöste sina PTSD.

Till exempel, såg forskarna förhöjd aktivitet i ett område kallat syncentrum. Detta är viktigt eftersom tillsammans med visuell bearbetning, att område i hjärnan också bedömer hot, studie ledare Dr. Rajendra Morey, docent i Institutionen för psykiatri och beteendevetenskap vid Duke University, sade i ett pressmeddelande som skolan.

Ett annat område som aktiverades i veterinärer med PTSD är en region som utlöser frisläppandet av adrenalin som svar på stress eller allvarliga hot, lagt till Morey, som också är neuroimaging labbet vid Durham VA Medical Center, i North Carolina.

Dessa resultat kan leda till nya sätt att behandla PTSD, enligt forskarna.

Studien publicerades 15 Dec. i journalen Translationell psykiatri.

Vi vet att PTSD patienter tenderar att generalisera sin rädsla svar på ledtrådar som bara liknar det fruktade objektet men fortfarande skiljer sig från det,”sade Morey.

”Denna generalisering process leder till en spridning av symtom över tid som patienter generalisera till en mängd nya triggers. Vår forskning kartor är detta i hjärnan, identifiera regioner i hjärnan som deltar med dessa beteendeförändringar,”sade han.

Morey nämnda nuvarande behandlingsmetoder för villkoret rädsla använder flera gånger samma ledtrådar för att utlösa den ursprungliga trauman. ”Men, [denna terapi] kan stärkas genom att inkludera ledtrådar som liknar, men är inte identisk med, signaler i det ursprungliga trauman,” sade han.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: Duke University, pressmeddelande, 15 december 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY