Amerikanerna växer mer bekymrad över skallskador i fotboll

0
207

Amerikanerna växer mer bekymrad över skallskador i fotboll

News Picture: Americans Growing More Concerned About Head Injuries in FootballAv Dennis Thompson

HealthDay Reporter

MÅNDAG, December 21, 2015 HealthDay nyheter) – som the National Football League fortsätter att kämpa med hälsoriskerna av hjärnskakningar, en ny HealthDay/Harris undersökning finner att stora majoriteter av amerikanerna säger fotbollslag behöver göra mer för att skydda sina spelare från skallskador.

Undersökningen visar att allmänheten är nu allmänt känner ofta försvagande och ibland dödliga hälsa problemen i många nuvarande och före detta pro spelare–en kontrovers som är i fokus för en ny film Will Smith, hjärnskakning, som har premiär juldagen.

”Det är definitivt en ökning av oro för spelare på alla nivåer, säger Dr Sharief Taraman, en barnneurolog vid Children’s Hospital i Orange County, Kalifornien. ”Även om det började med NFL-spelare att ha dessa tragiska resultat, det har sipprat även nivån i pediatrisk.”

Enkät resultaten tyder också på att den mer en personen vet om hjärnskakning krisen, de mer sannolikt han eller hon vill se åtgärder för att skydda spelare, tillade Taraman.

Enligt mätningen säga både de allmänna offentliga och pro football fans i synnerhet fotbollslag på alla nivåer – från proffsen ungdom ligor–bör:

  • Kräva spelare som lider av en head skada att ta en viss tid av från att spela för att återställa (83 procent för allmänheten, inklusive 88 procent för fotbollsfans och 76 procent för icke-fans).
  • Använda ett standardiserat test för att avgöra om och när skadade spelare kan återvända till fältet (82 procent för allmänheten; 88 procent för fotbollsfans och 74 procent för icke-fans).

Amerikanerna anser också att aggressiva tacklingar som kan leda till skallskador bör begränsas i ungdomsfotbollen (79 procent för allmänheten; 84 procent för fotbollsfans och 72 procent för icke-fans).

En mindre majoritet stöder också begränsa aggressiva tacklingar i pro football–ca tre av fem personer, över hela linjen.

NFL instiftades 2010 för att begränsa skallskador regler, men allmänheten är allmänt skeptisk till om dessa regler arbetar, mätningen hittade.

Bara 44 procent känner de nya reglerna har varit effektiva. Fotbollsfans är dock mer sannolikt än icke-fans att säga de nya reglerna arbetar–57 procent jämfört med 26 procent.

Människor kan vara skeptisk eftersom det finns incitament på alla nivåer i NFL–från spelare till coacher till team ägare–att inte strikt tillämpa dessa regler, föreslog Dr Stephen Rice, chef för Jersey Shore sport medicin Center på Jersey Shore University Medical Center i Neptunus, NJ

Spelare vill bo på fältet för att behålla sina arbeten, tränare behöver hålla starka aktörer på fältet för att krita upp wins och skydda sina jobb, och ägarna vill ha sina lag att vinna– och att tjäna pengar, säger ris.

”Kanske folk tror det inte är verkställs väl,” sa Rice. ”Alla bussar ska ha lärt sig denna information och athletic trainers och läkare ska veta det och praktiken. Det bör genomföras, men vi kan göra ett bättre jobb och vi bör göra ett bättre jobb.”

I ett uttalande, National Football League sade: ”NFL har gjort många förändringar i spelet för att förbättra hälsa och säkerhet för spelare på alla nivåer av fotboll. Dessa omfattar nästan 40 regeländringar i det senaste decenniet, strikt hjärnskakning protokoll och bättre utbildning och bisyssla sjukvård. Vi ser mätbara resultat, bland annat en 34 procent minskning av hjärnskakning i NFL spel sedan säsongen 2012.

”Dessutom vi finansierar oberoende vetenskaplig och medicinsk forskning och utveckling av bättre skyddsutrustning att gå vidare framsteg. Spelet fortsätter att förändring och säkerheten för våra spelare förblir vår högsta prioritet,”sade uttalandet.

Hjärnan hos några ex-spelare visar Alzheimers-liknande tecken

Hjärnskakning kontroverser i fotboll spår tillbaka till åtminstone 2002.

Det är året Pittsburgh rättsläkare Dr Bennet Omalu beslutade på stundens ingivelse att obduktionen hjärnan av ”Iron Mike” Webster, en star center för Pittsburgh Steelers som dog vid 50 års ålder efter år av demens hade lämnat honom utfattig och intermittent hemlösa.

Omalu upptäckte att Websters hjärna var full av stora klumpar av tau-protein, som allmänt anses vara ett kännetecken för Alzheimers sjukdom. Omalu–som spelas av Smith i den nya filmen–publicerade sina resultat i tidskriften neurokirurgi 2005.

Omalus forskning varit gnistan för hjärnskakning krisen i fotboll. Sedan hans första upptäckt med Webster, har en ström av personliga tragedier och forskning ytterligare knuten fotboll på många nivåer–inte bara pro nivå–till hjärnskakning och potentiella skador i hjärnan.

Kanske det mest chockerande exemplen, All-Pro linebacker Steve Baul ”Junior” Seau tog sitt eget liv i 2012 vid 43 års ålder, hade skjuta sig själv i bröstet för att bevara hans hjärna för forskning som senare visade det inträffat samma typ av skada som Webster’s.

Tidigare i år, avsluta NFL standout rookie linebacker Chris Borland spelet efter att ha lidit två diagnosen hjärnskakning, särskilt med hänvisning till hans rädsla för hjärnskada som hans skäl för att avsluta en lovande karriär.

En månad senare, gav en federal distriktsdomare domstolen slutliga godkännande till en stämning som väckts mot NFL av mer än 5.000 tidigare spelare, varav vissa anklagade ligan av tona ner riskerna med upprepade hjärnskakningar. Bosättningen ger betalningar på upp till $5 miljoner per spelare för dem som lider av allvarliga neurologiska sjukdomar.

Även sade i år, NFL legend och Hall av Famer Mike Ditka han inte vill ha sitt barn att spela fotboll.

”Jag skulle inte. Och hela mitt liv var fotboll, Ditka sade på HBO visar Riktig sport med Bryant Gumbel. ”Jag tror risken är värre än belöningen. Jag verkligen göra.”

Men HealthDay/Harris undersökning fann också att amerikanerna tror fotbollsspelare vet poängen när det gäller hot om hjärnskakningar och hjärnskada, och deltar på egen risk. Cirka 83 procent av den offentliga– och nio i 10 fotbollsfans–håller att riskerna med att spela fotboll är allmänt känt, och att spelarna har accepterat dessa risker.

När mätningen deltagare ombads som ska hållas minst något ansvar för fotboll spelarnas välbefinnande på fältet:

  • 81 procent pekar på spelarna själva.
  • 71 procent pekar på tränarna.
  • 62 procent säger team ägare.
  • 56 procent citera idrottens styrande organ.
  • 43 procent säger skolor.

”Trots uppenbara allmänhetens oro över dessa typer av skador, det är också en rådande uppfattning att spelare vet vad de får in och ansvarar för sitt eget välbefinnande, utöver annan part, säger Larry Shannon-missalet, redaktionschef på The Harris undersökning.

En stor majoritet av amerikanerna anser att hjälmar ska ändras för att bättre skydda spelare mot hjärnskakning, inklusive 86 procent av allmänheten och 92 procent av fotbollsfans.

Men att yttrande bygger på en missuppfattning, sa Rice.

”Hjälmar har aldrig, aldrig kunnat förhindra hjärnskakning,” sade han. ”De är fantastiska på att förhindra skallfrakturer och hårbotten rivsår, men de gör inte något som någon har någonsin framgångsrikt mäts för att förhindra hjärnskakningar.”

HealthDay/Harris undersökning genomfördes online inom Förenta staterna mellan november 23-25, 2015 2,096 vuxna i åldern 18 och äldre. Siffrorna för ålder, kön, ras/etnicitet, utbildning, regionen och hushållsinkomst viktades, vid behov, för att bringa dem i överensstämmelse med deras faktiska proportioner i befolkningen. ”Benägenheten poäng viktning” användes också till att justera för respondenternas sannolikheten att vara online.

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Jennys Taraman, M.D., barnneurolog, Barnens sjukhus i Orange County, Kalifornien; Stephen Rice, MD, direktör, Jersey Shore idrottsmedicin Center, Jersey Shore University Medical Center, Neptunus, NJ; Larry Shannon-missalet, redaktionschef, The Harris undersökning; 16 december 2015, uttalande, National Football League

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY