FDA flyttar att hålla tonåringar från solarier

0
183

FDA flyttar att hålla tonåringar från solarier

Av Brenda Goodman, MA
WebMD Health News

Granskad av Michael W. Smith, MD

18 december 2015–Med hänvisning till en ökning av hudcancer bland ungdomar, FDA föreslagna regler fredag som skulle hålla någon under 18 år från att använda kraftfulla UV sollampor, som de i solarier.

Enligt de nya reglerna, någon 18 och över kommer också att behöva underteckna ett undantag var 6 månader som säger att de förstår att använda dessa lampor har hälsorisker med brännskador och hud cancer.

Garvning lampor avger ultraviolett strålning som är 10 till 15 gånger starkare än middagssolen, sade Vasum Peiris, MD, MPH, FDA: s Center för enheter och radiologiska hälsa, i en presskonferens.

Hudskador orsakade av UV-strålning ger upp under en persons livstid, så koncentrerade doser levereras av solarier är särskilt farligt för barn och ungdomar.

2014, FDA omklassificeras solarier från lägre risk till måttlig risk enheter. De krävde också att bära den starkaste typen av säkerhet försiktighet, en black-box varning anger de inte användas av någon under 18, de med öppna sår eller skador, eller människor med en familjehistoria av hudcancerår. Byrån bör också människor som rutinmässigt använder solarier för att få regelbundna hudcancer kontroller.

En månad senare, utfärdade den surgeon generalen en uppmaning att förebygga hudcancer som pekas ut sängarna som en förebyggbara orsaken till sjukdomen.

Men hög schoolers har hållit använder solarier trots förstärkt upp varningar, Peiris sade, och som föranlett ett behov av starkare åtgärder.

Föreningen inomhus garvning, grälas emellertid, behovet av mer tillsyn.

”Inomhus garvning industrin är hårt reglerad såväl på federal och delstatlig nivå, och våra kunder är väl medvetna om riskerna med överexponering,” ITA sade i ett e-post uttalande.

”ITA anser att beslutet om huruvida eller inte en tonåring suntans, vare sig inomhus eller utanför, är ett beslut för sina föräldrar, inte regeringen.”

Melanom är en av de vanligaste cancerformerna hos unga vuxna, och det är på uppgång, och den största ökningen under de senaste decennierna sett i flickor åldrarna 15 till 19, Peiris sade.

Tretton stater och District of Columbia har redan förbjudit inomhus garvning för minderåriga, enligt den nationella konferensen av lagstiftande stat. Minst 23 stater operatörerna tanning booth att följer tidsfrist som fastställts av SOLLAMPA tillverkare.

Även om tonåringar är i störst risk för hudskador orsakade av sollampor, är de också några av branschens största kunder–1,6 miljoner minderåriga tan inomhus varje år, enligt uppgifter från CDC: s National Youth Risk beteende Survey. Nästan säger 13% av high school-elever att de har använt en inomhus garvning enhet, och de flesta av dem är flickor, enligt American Academy of Dermatology.

Hudläkare sa de var glada av FDA: s åtgärder.

”Hela tiden vi ser unga människor som har fått diagnosen melanom, sa Jennifer Stein, MD, professor i dermatologi vid den Ronald O. Perelman Hudkliniken vid NYU’S Langone Medical Center. ”Något som FDA kan göra för att försöka skydda ungdomar från farorna med solarier är verkligen viktigt.”

På toppen av hud cancerrisken är sollampor ibland bakom allvarliga brännskador och andra skador. Enligt CDC skicka solarier ca 3000 personer till akutavdelningar varje år.

Förutom att hålla minderåriga från enheterna, är andra ändringar FDA föreslår att göra solarier säkrare:

  • Se varningar lättare att läsa och mer framträdande.
  • Kräver akut avstängning switch, eller ”panikknapp.”
  • Förbättra öga säkerhet genom att lägga till krav som skulle begränsa mängden ljus tillåts genom skyddande glasögon.
  • Bättre märkning på ersättning lökar så garvning anläggning operatörer kan se till att de använder korrekt lökarna, minska risken för oavsiktlig brännskador.
  • Förbjuda farliga enheten ändringar, som att installera starkare lampor, utan certifiera och åter identifiera enheten med FDA.

KÄLLOR: Jennifer Stein, MD, professor i dermatologi vid den Ronald O. Perlman Hudkliniken vid NYU’S Langone Medical Center. Nyheter briefing, FDA. Inomhus garvning restriktioner för minderåriga, nationell konferens för statliga lagstiftarna, 1 juli 2015. Pressmeddelande, The inomhus garvning Association.

© 2015 WebMD, LLC. Alla rättigheter reserverade.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY