Hjälp dina barn sova i himmelsk frid

0
179

Hjälp dina barn sova i himmelsk frid

News Picture: Help Your Kids Sleep in Heavenly Peace

SÖNDAG, 20 december 2015 HealthDay nyheter) – Förändringar i rutin kan shortchange barns sömn under semestern, så en sömnmedicin expert ger några råd för föräldrar.

Hålla din ungdomar sömn gånger konsekvent, sade Jodi Mindell, klinisk psykolog vid Saint Joseph’s universitet i Philadelphia.

”Så mycket som möjligt, var noga med att hålla sig till ditt barns vanliga sömn schema–både sänggåendet och NAP-tider,” sade hon i ett pressmeddelande som universitet.

”Naturligtvis, det kommer att finnas undantag, som för familj semester sammankomster, men försök att inte göra undantag för mer än en eller två nätter i rad. Om det finns alltför många dagar för att vara bort schemat, kan du förvänta dig härdsmältor,”Mindell lagt till.

Det är också viktigt att upprätthålla normala sänggående rutiner.

”Om varje natt är oftast ett bad och en berättelse i sängen, sedan göra ett bad och en berättelse i sängen, även på holiday nätter,” sade Mindell.

”Brister i rutinen läggdags eller gör din rutin någon annanstans, till exempel läsa berättelser framför den öppna spisen, plats kommer ofta slå tillbaka. Det är mycket mer spännande än lugnande,”förklarade hon.

Det är också viktigt att hålla sig med normal morgon rutiner, sa hon.

”Om ditt barn inte kan säga då ännu, sedan använda en”god morgon”ljus i sovrummet. Detta är helt enkelt en nattlampa på en timer som sätts till vid en rimlig tid, till exempel 6:30 eller 7 a.m., som låter barnet när det är dags att få för festligheterna, sade Mindell.

Om dina barns sömn rutiner går ur spår trots alla ansträngningar, rekommenderade hon lätta dem tillbaka i sin normala vanor.

”Om ditt barns schema har helt skiftat över julledigheten, sakta ändra tillbaka börjar de två till tre dagarna innan livet återgår till det vanliga scheman, genom att justera läggdags och vakna tid med 15 till 30 minuter varje dag,” Mindell rådde.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: Saint Joseph’s University, pressmeddelande, December 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY