Hur du förbereder ditt barn för kirurgi

0
160

Hur du förbereder ditt barn för kirurgi

News Picture: How to Prepare Your Child for Surgery

FREDAG, December 18, 2015 HealthDay nyheter) – föräldrar kan göra ett antal saker att förbereda sina barn för kirurgi, experter säger.

Barn, särskilt yngre, kan uppleva separationsångest och rädsla. De är också sannolikt att plocka upp på sina föräldrars känslor, enligt Dr Dorothy Rocourt, pediatric kirurg vid Penn State Hershey Children’s Hospital.

”Om föräldrarna är super nervös, barnen är bara så nervös. När de är bekväma med vad som händer och med leverantören, skickar de ut dessa vibbar eller ledtrådar till sitt barn, ”Rocourt sade i ett pressmeddelande som sjukhus.

Ett sätt att lindra ångest är att hålla barnet välinformerade om operationen. Detta kan omfatta specialister förklarar förfarandet i en sätt ungdomar kan förstå, sådan som genom lekfull interaktion.

”Föräldrar kan använda enkla ord för att hjälpa sina barn att förstå varför de kommer till sjukhuset eller varför de behöver kirurgi,” Ashley Kane, chef för sjukhusets barn liv Program, sade i pressmeddelandet.

Föräldrar bör vara ärlig om att gå till sjukhuset och opereras, och situationen bör aldrig vara associerad med gör något fel eller straff, tillade hon.

”Vi vill se till att de förstår att läkare, sjuksköterskor och personal är där att hjälpa dem att bli bättre och inte göra det låter som ett barn möter i sjukhuset är medelvärdet eller dåligt,” sa Kane.

På sjukhus, kan ett barns favorit kvav leksak, filt eller sippy cup vara särskilt tröstande, hon föreslog.

”Det är verkligen viktigt att ha de välbekanta sakerna tillsammans med dem när de är i en annorlunda miljö och av deras norm,” sa Kane.

När barn med särskilda behov har kirurgi krävs ytterligare åtgärder.

”När vi bedömningen av dem på kontoret, vi tar signaler från familjen om hur man närma sig ämnet med sådana barn,” sade Rocourt.

Vid Penn State Hershey Children’s Hospital, ytterligare läsning materialet tillhandahålls för föräldrar och familjer med äldre barn som har autism, och multi-sensoriska distraktion maskiner ger mjuk musik, vatten ljud, färgglad belysning eller bilder projicerade i taket när ungdomar vakna upp ur narkos, enligt pressmeddelandet.

”Det hjälper verkligen med barn med autism eftersom det slags sätter dem på en annan slätt, i en annan värld; Det sätter dem i den komfortzon,”sade Rocourt.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: Penn State Milton S. Hershey Medical Center, pressmeddelande, November 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY