Keytruda kan hjälpa kampen hård-to-Treat lungcancer

0
223

Keytruda kan hjälpa kampen hård-to-Treat lungcancer

News Picture: Keytruda May Help Fight Tough-to-Treat Lung Cancer

LÖRDAG, December 19, 2015 HealthDay nyheter) – Immun terapi läkemedlet Keytruda (pembrolizumab) kan förlänga livet för människor med avancerad lungcancer, en ny studie visar.

Keytruda är vanligen används för att behandla andra tumörtyper , och gjorde rubriker nyligen efter det hjälpte tidigare President Jimmy Carter kämpa mot hjärncancer.

I denna studie har jämfört forskare med Keytruda kemoterapi läkemedel docetaxel i mer än 1000 patienter med Icke – småcellig lungcancer. Alla patienter slåss mot tumörer som hade kommit även efter kemoterapi.

Icke –småcellig lungcancer är den ledande formen av sjukdomen.

Alla patienternas tumörer fram ett protein som kallas PD-L1, som kan skydda tumören från immunsystemets attack, enligt en grupp ledd av Dr Roy Herbst, professor i medicin vid Yale University School of Medicine.

Bland patienter med de högsta beloppen för PD-L1 levde de som fått Keytruda dubbelt så länge som de som fått docetaxel ensam–14.9 månader vs. 8.2 månader, hittade Herbst’s team. Patienter med låga nivåer av PD-L1 gynnades också av Keytruda.

Behandling-länkade biverkningar var mindre i patienter som fick Keytruda jämfört med dem som tog docetaxel, Studien fann.

Det kan vara en nackdel att Keytruda, men: kostnad. Ett års förbrukning av drogen bär en prislapp på cirka $ 150 000.

Den nya studien publicerades den 19 Dec. i The Lancet och också presenteras vid det årliga mötet för det europeiska samhället för medicinsk onkologi på lördag. Forskningen finansierades av Keytruda’s maker, Merck & Co

Resultaten tyder på att drogen kan erbjudas tidigare till patienter med en viss lung tumör profil, sade Herbst, som också är chef för medicinsk onkologi vid Yale Cancer Center och Smilow Cancer Hospital i New Haven, Conn.

”Jag tror vi ska behandla patienter med den bästa tillgängliga läkemedel så snart som möjligt. Nu när vi har lärt oss vilka patienter är mest sannolikt att gynnas av strategin som anti-PD-L1, vi skulle kunna börja flytta denna drog till de tidigare inställningen stadierna,”sade han i ett pressmeddelande som Yale.

”I denna riktning, jag är ivrig att se resultaten av pågående studier provning [Keytruda] i den första raden miljön och som ett adjuvans efter operationen för att förhoppningsvis minska höga priser för lungcancer återkommande,” Han tillade.

En expert kom överens om att resultaten kan utgöra ett förskott mot lungcancer.

”Detta är en fascinerande utveckling vid cancerbehandling som använder riktade immunterapi istället för standard kemoterapi,” konstaterade Dr Len Horovitz, pulmonell specialist på Lenox Hill Hospital i New York City.

”Detta är behandlas i andra cancerformer,” tillade han, ”och kan representera tidernas nya immun-baserat förhållningssätt till cancer.”

I oktober godkända den amerikanska Food and Drug Administration Keytruda för behandling av patienter med avancerad Icke-småcellig lungcancer vars tumörer express PD-L1 och vars cancer utvecklats medan eller efter att ha fått platina-innehållande kemoterapi.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Len Horovitz, MD, pulmonell specialist, Lenox Hill Hospital, New York City; Yale University, pressmeddelande, 19 december 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY