Adapalen, Differin

0
288

Adapalen, Differin

Apotek författare:

Omudhome Ogbru, PharmD

Medicinsk och apotek redaktör:
Jay W. märken, MD

Jay W. Marks, MD

Jay W. märken, MD

Jay W. märken, MD, är en styrelse-certifierad internist och gastroenterolog. Han tog examen från Yale University School of Medicine och utbildning i internmedicin och gastroenterologi vid UCLA/Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles.

GENERISKT namn: adapalen

VARUMÄRKE: Differin

Klass och mekanism: Adapalen är en gel som används för behandling av acne vulgaris (finnar). Den exakta verkningsmekanismen är inte känd. Forskarna tror att när adapalen appliceras på huden, det påverkar tillväxten av hudceller och därmed minskar bildandet av finnar.

Föreskrivna för: Lokal behandling av acne vulgaris.

Biverkningar: De vanligaste biverkningarna av adapalen är:

  • irritation,
  • rodnad,
  • torrhet, och
  • klåda
  • facklor av akne.

De flesta av dessa biverkningar minskar med fortsatt användning; om de är besvärande, får minskar frekvensen som adapalen tillämpas emellertid sänka dessa biverkningar.

Adapalen kan öka känsligheten för huden för sol och leda till solbränna. Överdriven solexponering bör undvikas och solskyddsmedel bör användas över de behandlade områdena om exponering för solen inte kan undvikas. Adapalen bör inte tillämpas på solbränd hud, nedskärningar, ögon, näsa eller läppar.

Medicinskt granskats av en läkare på 12/22/2015Rapportera problem till Food and Drug Administration

Du uppmuntras att rapportera negativa biverkningar av receptbelagda läkemedel till FDA. Besök webbplatsen FDA MedWatch eller ring 1-800-FDA-1088.

Pill Finder Tool

Behöver hjälp att identifiera piller och mediciner?
Använd p-piller identifierare verktyget på RxList.Tillbaka till läkemedel Index

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY