Amantadin (Symmetrel – avvecklad)

0
226

Amantadin (Symmetrel – avvecklad)

Apotek författare:

Omudhome Ogbru, PharmD

Medicinsk och apotek redaktör:
Jay W. märken, MD

Jay W. Marks, MD

Jay W. märken, MD

Jay W. märken, MD, är en styrelse-certifierad internist och gastroenterolog. Han tog examen från Yale University School of Medicine och utbildning i internmedicin och gastroenterologi vid UCLA/Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles.

GENERISKT namn: Amantadin

AVVECKLADE varumärke: Symmetrel

Klass och mekanism: Amantadin är ett syntetiskt (konstgjorda) anti-virala läkemedel som kan hämma replikering av virus i celler. För att förhindra en virusinfektion, bör drogen förekomma före exponering för viruset. Detta är uppenbart, inte praktiskt för de flesta virusinfektioner. Ursprungligen användes för att förhindra influensa A under influensasäsongen, och, om det ges inom 24 till 48 timmar efter influensaliknande symtom, att minska svårighetsgraden av influensa. Senare Amantadin konstaterades orsaka förbättring i symtom på Parkinsons sjukdom. Amantadines verkningsmekanism vid Parkinsons sjukdom är inte helt klarlagt. Dess effekter kan vara relaterade till dess förmåga att öka (komplettera) effekterna av dopamin, en signalsubstans i hjärnan, som är nedsatt vid Parkinsons sjukdom. Amantadin är mindre effektiv än levodopa vid Parkinsons sjukdom men kan erbjuda ytterligare en fördel när det tas med levodopa. Amantadin har godkänts av FDA i 1966.

Medicinskt granskats av en läkare på 12/22/2015Rapportera problem till Food and Drug Administration

Du uppmuntras att rapportera negativa biverkningar av receptbelagda läkemedel till FDA. Besök webbplatsen FDA MedWatch eller ring 1-800-FDA-1088.

Pill Finder Tool

Behöver hjälp att identifiera piller och mediciner?
Använd p-piller identifierare verktyget på RxList.Tillbaka till läkemedel Index

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY