Bumetanid, Bumex (avvecklad märke)

0
226

Bumetanid, Bumex (avvecklad märke)

Apotek författare:

Omudhome Ogbru, PharmD

Medicinsk och apotek redaktör:
Jay W. märken, MD

Jay W. Marks, MD

Jay W. märken, MD

Jay W. märken, MD, är en styrelse-certifierad internist och gastroenterolog. Han tog examen från Yale University School of Medicine och utbildning i internmedicin och gastroenterologi vid UCLA/Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles.

GENERISKT namn: Bumetanid

AVVECKLADE märke: Bumex (avvecklad märke)

Klass och mekanism: Bumetanid är ett potent diuretikum (vatten piller) som orsakar en djupgående ökning urin produktionen (Diures) genom att förhindra att njuren behålla vätska. Specifikt, blockerar den reabsorption av natrium och vätska från i njurens tubuli. Det är i en klass av diuretika kallas ”loopdiuretika” som även innehåller furosemid (Lasix) och torsemide (Demadex). En mg Bumetanid är ungefär ekvivalent med 10-20 mg torsemide och 40 mg furosemid. Den potenta diuretiska effekten av Bumetanid kan orsaka förlust av stora mängder vatten i kroppen leder till uttorkning samt förlusten av elektrolyter (exempelvis natrium, kalium, magnesium och kalcium). Noggrann medicinsk övervakning är därför nödvändigt under behandling. Bumetanid har godkänts för användning av FDA i 1983.

Föreskrivna för: Bumetanid används i hanteringen av ödem (överdriven vätskeansamling) samband med hjärtsvikt, njur- och leversjukdom. Det också används (off-label) vid behandling av mild till måttlig hypertoni (högt blodtryck).

Medicinskt granskats av en läkare på 12/22/2015Rapportera problem till Food and Drug Administration

Du uppmuntras att rapportera negativa biverkningar av receptbelagda läkemedel till FDA. Besök webbplatsen FDA MedWatch eller ring 1-800-FDA-1088.

Pill Finder Tool

Behöver hjälp att identifiera piller och mediciner?
Använd p-piller identifierare verktyget på RxList.Tillbaka till läkemedel Index

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY