bupropion hydroklorid utökad utgåva (Forfivo XL)

0
287

bupropion hydroklorid utökad utgåva (Forfivo XL)

Apotek författare:

Omudhome Ogbru, PharmD

Medicinsk och apotek redaktör:
Jay W. märken, MD

Jay W. Marks, MD

Jay W. märken, MD

Jay W. märken, MD, är en styrelse-certifierad internist och gastroenterolog. Han tog examen från Yale University School of Medicine och utbildning i internmedicin och gastroenterologi vid UCLA/Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles.

GENERISKT namn: Bupropion hydroklorid utökad utgåva

VARUMÄRKE: Forfivo XL

Klass och mekanism: Bupropion hydroklorid är en antidepressiv medicin som påverkar kemikalier i hjärnan som nerver använder för att skicka meddelanden till varandra. (Forfivo XL är en utökad utgåva av bupropion hydroklorid.) Kemiska budbärare kallas neurotransmittorer. Många experter tror att depression orsakas av en obalans mellan beloppen av neurotransmittorer som släpps. Nerver kan återvinna neurotransmittorer genom en process kallad reuptake där de frigjorda signalsubstanserna tas upp och återanvändas (släppt igen) av nerverna. Bupropion fungerar genom att hämma återupptaget av dopamin, serotoninoch noradrenalin av nerver efter att de har släppts, en åtgärd som resulterar i mer dopamin, serotonin och noradrenalin överföra meddelanden till andra nerver. Bupropion är unik och till skillnad från andra antidepressiva i som dess större effekt på dopamin, en effekt som inte delas av de relaterade selektiva serotoninåterupptagshämmare eller SSRI-preparat (t ex paroxetin [Paxil], fluoxetin [Prozac], sertralin [Zoloft]) eller tricykliska antidepressiva eller TCA (till exempel Amitriptylin [Elavil, Endep], imipramin [Tofranil], desipramin [Norpramin]). FDA godkänt Forfivo i December 1985.

Medicinskt granskats av en läkare på 12/22/2015Rapportera problem till Food and Drug Administration

Du uppmuntras att rapportera negativa biverkningar av receptbelagda läkemedel till FDA. Besök webbplatsen FDA MedWatch eller ring 1-800-FDA-1088.

Pill Finder Tool

Behöver hjälp att identifiera piller och mediciner?
Använd p-piller identifierare verktyget på RxList.Tillbaka till läkemedel Index

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY