Dopamine (hydrochloride; Intropin – i USA)

0
172

Dopamine (hydrochloride; Intropin – i USA)

Apotek författare:

Omudhome Ogbru, PharmD

Medicinsk och apotek redaktör:
Charles Patrick Davis, MD, PhD

Charles Patrick Davis, MD, PhD

Charles Patrick Davis, MD, PhD

Dr. Charles ”Pat” Davis, MD, PhD, är en styrelse certifierad akutmedicin läkare som för närvarande praxis som medlem konsult och personal för sjukhus. Han är doktor i mikrobiologi (UT på Austin) och MD (Univ. Texas Medical Branch, Galveston). Han är en klinisk Professor (pensionerad) i Division of Emergency Medicine, UT Health Science Center på San Antonio, och har varit den främsta av nöd-medicinen UT Medical Branch och UTHSCSA med över 250 publikationer.

GENERISKT namn: dopamin hydroklorid

AVVECKLADE varumärken: Intropin

Klass och mekanism: Dopamin är en kemikalie som produceras av kroppen och den har flera funktioner. Dopamin fungerar som en signalsubstans (kemisk som nerver kommunicerar) i hjärnan. Det omvandlas också till noradrenalin, en annan signalsubstans. Dopamin ökar puls och hjärta muskelsammandragningar. Det orsakar också ökar blodtrycket. FDA godkänt dopamin i februari 1974.

Föreskrivna för: Dopamin förskrivs till rätt hemodynamiska status hos patienter med chock syndrom på grund av hjärtattack (hjärtinfarkt), trauma, öppen hjärtkirurgi, njursvikt, hjärtsviktoch andra orsaker till chock syndrom. Detta innebär att dopamin kan vara kan förbättra urinflöde, blodtryck, blodflödet till vitala organ, och förbättrad hjärtfunktion hos patienter med chock syndrom.

Medicinskt granskats av en läkare på 12/22/2015Rapportera problem till Food and Drug Administration

Du uppmuntras att rapportera negativa biverkningar av receptbelagda läkemedel till FDA. Besök webbplatsen FDA MedWatch eller ring 1-800-FDA-1088.

Pill Finder Tool

Behöver hjälp att identifiera piller och mediciner?
Använd p-piller identifierare verktyget på RxList.Tillbaka till läkemedel Index

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY