FDA hissar 30-åriga förbud mot blodgivning av homosexuella män

0
240

FDA hissar 30-åriga förbud mot blodgivning av homosexuella män

News Picture: FDA Lifts 30-Year Ban on Blood Donations by Gay MenAv Dennis Thompson

HealthDay Reporter

MÅNDAG, December 21, 2015 HealthDay nyheter) – Homosexuella och bisexuella män som har avstått från kön i ett år nu får donera blod i USA.

Den nya politiken, meddelade måndag av US Food and Drug Administration, kastar tre decennier gammal förbud mot donationer från denna grupp av män som spår tillbaka till början av AIDS -epidemin.

”FDA: s ansvar är att bibehålla en hög produktsäkerhetsnivå blod för människor vars liv är beroende av det,” sade FDA agerar kommissionär Stephen Ostroff i ett pressmeddelande byrån. ”Vi har tagit stor omsorg att säkerställa denna politik revidering backas upp av sund vetenskap och fortsätter att skydda våra blodtillförsel.”

FDA sade det var ändra sin politik bygger på data från andra länder som visar att tillåta sådana donationer inte skulle öka risken för HIV-besudlade blod in Americas blodtillförsel.

FDA tjänstemän har uppskattat att ungefär hälften av de människor som tidigare hindras från att donera blod skulle kunna donera inom ramen för den nya.

”Vi har tagit mycket noga med att säkerställa att den reviderade politiken fortsätter att skydda våra blodtillförsel,” sade Dr. Peter Marks, biträdande chef för FDA: s Center for Biologics utvärdering och forskning, under en presskonferens måndag.

Den nya rekommendationen innehåller ”en 12-månaders uppskov period för den senaste sexuell kontakten för män som har sex med män, snarare än den befintliga obestämd avstängning”, markerar lagt till.

”Som vi rekommenderar dessa förändringar, vi som bekräftar ett engagemang för att ytterligare utvecklas blod givare uppskov regler som nya vetenskapliga rön blir tillgängliga,” markerar sade.

Förändringen kommer också bättre anpassa FDA: s donation politik för Homo- och bisexuella män med sin politik när det gäller andra människor som riskerar att utsättas för HIV, viruset som orsakar AIDS, sade tjänstemän.

Till exempel, det finns för närvarande en maximalt ett års uppskov politik i USA för blodgivning av män som har haft sex med en HIV-positiv kvinna eller prostituerade. Detsamma gäller för kvinnor som har haft sex med HIV-positiva män.

Sexuellt aktiva homosexuella män i ett monogamt förhållande skulle dock inte tillåtas att donera blod under den nya politiken.

FDA sade det kommer också att genomföra en nationell blod övervakningssystem som kommer att hjälpa byrån övervaka effekterna av principförändringen och garantera säkerheten för blodtillförseln, sade hälso-tjänstemän.

Amerikanska RödaKorset har funnit att risken för en HIV-smittat bloddonation får in nationella blodtillförseln är ungefär 1 i varje 1,5 miljoner enheter, sagt tjänstemän.

FDA antog ett permanent förbud mot bloddonationer från män som har sex med män i början av aidskrisen . Förespråkare av att förbudet har sagt föränderliga tider och tekniska framsteg har obsolet decennier gammal politik. FDA först föreslog att förbudet i december förra året.

Andra länder har redan flyttat till begränsa deras förbud mot bloddonationer från homosexuella män under de senaste åren. Kanada har ändrat sin politik till en fem års uppskov politik (menande blodgivning är tillåtet om man inte har haft sexuell kontakt i fem år); Storbritannien och Australien har en politik för ett års uppskov. och Sydafrika har en sex månaders uppskov politik.

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: Dec 21, 2015, presskonferens med Peter markerar, M.D., Ph.D., vice verkställande direktör, US Food and Drug Administration Center for Biologics utvärdering och forskning

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY