Florida ”Pill Mill” Crackdown kan ha dämpades Painkiller ODs

0
212

Florida ”Pill Mill” Crackdown kan ha dämpades Painkiller ODs

News Picture: Florida 'Pill Mill' Crackdown May Have Curbed Painkiller ODsAv Steven Reinberg

HealthDay Reporter

MÅNDAG, December 21, 2015 HealthDay nyheter)–Ett tillslag mot ”piller mills” i Florida verkar ha lett till färre dödsfall orsakade av överdoser från narkotiska smärtstillande medel och kan ha bidragit till att minska heroin dödsfall orsakade av överdoser, forskare rapport.

Piller mills är kliniker som drivs av läkare som enligt uppgift skriver ett stort antal föreskrifter för narkotiska smärtstillande medel för kontanter, ofta utan att undersöka patienten, säger forskarna. Dessa smärtstillande medel inkluderar Oxycontin, Percocet och Vicodin.

Efter Florida började tjänstemän sina tillslag mot piller mills, mer än 1000 färre dödsfall inträffade under 34 månader, visade undersökningen.

”Förhindra att fungerar p-piller kan vara ett effektivt sätt för att minska recept narkotiska överdoser dödstal och totalt narkotiska överdosering dödstal,” säger leda forskaren Alene Kennedy-Hendricks, en biträdande forskare vid Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health i Baltimore.

Dödsfall från narkotiska smärtstillande medel och heroin har nått epidemiska proportioner, och piller mills är en stor källa till problemet, hon sa.

Resultaten från studien publicerades den 21 Dec. i American Journal of Public Health. Även om Studien fann ett samband mellan de nya, hårdare lagarna och en minskning i överdosdödsfall, inte det visa sig en definitiv orsak-verkan-relation.

Studien författarna sade att 90 av 100 läkare som köps mest oxikodon i USA från Florida 2010. Under tiden en annan studie–detta en från den 14 Dec. JAMA internmedicin –hittade att primärvården är den överlägset största förskrivare av narkotiska smärtstillande medel.

Antalet dödsfall i överdoser av narkotika nyligen träffade en ny hög, en DEC 18 rapport från den amerikanska Centers for Disease Control och Prevention sa. Förra året, dog mer än 47.000 amerikaner av drogen överdoser. Mer än sex av 10 överdosering dödsfall inblandade narkotika, inklusive receptbelagda smärtstillande medel och heroin, CDC forskningen visade.

Under 2010 och 2011 antagit Florida lagar gav den statliga tillsynen över smärta kliniker. De också begränsad förskrivning av narkotiska smärtstillande medel. På samma gång resulterade drog verkställighet program i arrestering och åtal av läkare verksamma dessa kliniker, anser forskarna.

Dödsfall orsakade av överdoser är inte bara från narkotiska smärtstillande medel, sade Kennedy-Hendricks. De innebär också dödsfall från heroin. Men när dödsfall från painkiller överdoser minskat, dödsfall från heroin gick också ner, hon sa.

Vissa människor är berörda att insatser för att stoppa icke-medicinsk användning av receptbelagda droger kan producera oavsiktliga konsekvenser, tillade hon. Till exempel sa människor beroende av narkotiska smärtstillande medel kan växla till heroin om deras leverans av receptbelagda droger blir begränsad eller för dyrt, hon.

”Vi hittade dock att statliga åtgärder var associerade med mycket lägre totala narkotiska överdoser död än vi skulle ha förväntat inte hade Florida genomfört dessa insatser. Det är möjligt att dessa insatser riktade till piller mills hindrade nya recept narkotiskt missbruk från utvecklingsländer, vilket minskar risken för heroinmissbruk,”sade Kennedy-Hendricks.

Stänga piller mills kan vara en bra strategi, inte bara för att minska dödsfall från painkiller överdoser, men också att minska antalet dödsfall i heroin, säger hon.

”Stater med hög recept narkotiska överdoser dödstal bör överväga den utsträckning till vilken pill mills är verksamma inom deras stat,” sade Kennedy-Hendricks.

Studien jämförde Florida överdos trender till dem i North Carolina. Forskarna tittade på trends före och efter piller mill lagar stiftades i Florida. North Carolina har haft liknande trender receptbelagda smärtstillande medel överdosdödsfall, noterade forskarna.

Det fanns nästan 12 000 dödsfall i Florida och mer än 3.700 dödsfall i North Carolina från narkotiska smärtstillande medel eller heroin mellan 2003 och 2012, säger forskarna.

Under de nästan tre år ingick i studien, räddades en uppskattad 1,029 liv i Florida, Utredarna hittade. Dessutom sagt ökade antalet liv sparas varje år som nya åtgärder vidtogs för att stänga piller mills, forskarna.

Från mars till December 2010 var dödligheten från receptbelagda smärtstillande medel överdoser i Florida 7 procent lägre än väntat. År 2011 var 20 procent lägre och i 2012, 34,5 procent lägre, fann studien.

Dödsfall från heroinöverdoser ros i Florida och North Carolina från och med 2011. Men, Floridas var lägre än vad som hade förutsetts, forskarna förklarade.

Dr Scott Krakower, biträdande enhet chef för psykiatri vid Zucker sluttning sjukhus i Glen Oaks, N.Y., kallas krafttag mot piller mills ett steg i rätt riktning.

”Andra stater bör följa liknande förebyggande strategier för att hjälpa till att stoppa piller mills,” sade han.

Krakower föreslog också större tillgång till Naloxon, ett läkemedel som kan motverka effekterna av en överdos.

Han tillade att resurser att behandla narkotiskt missbruk saknas fortfarande, särskilt bland de mest sårbara–college studenter och unga vuxna.

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Alene Kennedy-Hendricks, Ph.D., biträdande forskare, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, Baltimore. Scott Krakower, do, biträdande enhet chief, psykiatri, Zucker sluttning sjukhus, Glen Oaks, N.Y.; 21 december 2015, American Journal of Public Health

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY