Hem födslar kan vara säkert för ”Låg-Risk” graviditeter: studie

0
193

Hem födslar kan vara säkert för ”Låg-Risk” graviditeter: studie

News Picture: Home Births May Be Safe for 'Low-Risk' Pregnancies: StudyAv Randy Dotinga

HealthDay Reporter

MÅNDAG, December 21, 2015 HealthDay nyheter) – vissa spädbarn födda hemma verkar biljettpris samt liknande barn som föddes på ett sjukhus, en ny kanadensisk studie visar.

Men forskarna bara tittade på graviditeter anses vara låg risk och räddningstjänsten var tvungen att svara på cirka 8 procent av de hem födslar, Studien fann.

En ledande kritiker av hem födslar ogillade resultaten, och sa att barnmorskor är mer integrerade i hälso-och sjukvårdssystemet i Kanada än i USA.

Men studie författaren Eileen Hutton, direktör för Midwifery Education Program vid McMaster University i Hamilton, Ontario, sade resultaten bör betryggande att gravida kvinnor överväger att föda hemma.

”Jag känner mig mycket lugnare att utfallen för hemförlossning är bra,” hon sa. Men tillade hon att kvinnor ger födelse hemma måste vidta särskilda försiktighetsåtgärder vid en nödsituation.

Så länge det finns en samordning mellan hemmet och sjukhuset,-man kan säga hemförlossning verkar vara lika säkert som att föda på sjukhus,”sade Hutton.

Det finns en liten, men växande, tendens till födelse hemma i USA. Från och med 2009 inträffade mindre än 1 procent av födda hemma, men att antalet–0,72 procent–hade ökat med nästan 30 procent under de föregående fem åren, enligt den amerikanska Centers for Disease Control and Prevention.

En gång var hem födda nästan universell. En bred majoritet av födslar skedde hemma i 1900, men sjukhus stod för 56 procent av födda 1940 och 99 procent av födslar av 1969, CDC säger.

Det finns fortsatt debatt om huruvida hem födslar är lika säkra som sjukhuset födslar. Hem födslar normalt förlitar sig på barnmorskor, inte läkare, även om läkare kan vara på samtal om det behövs. Hem saknar också sofistikerad medicinsk utrustning på sjukhus, även om ambulanser kan ofta ge nästan omedelbar tillgång till akutsjukvård.

American College of obstetriker och gynekologer säger sjukhus och födelseprocess centers är de säkraste platserna för födslar, och det varnar att spädbarn löper högre risk att död–även om fortfarande låg övergripande–när född hemma.

I den nya studien jämfört forskare med nästan 11 500 planerade sjukhus födda samma antal planerade hem födslar i provinsen Ontario från 2006 till 2009. Barnmorskor hjälps alla graviditeter, som ansågs alla vara låg risk. Det betyder att mödrarna inte har medicinska tillstånd såsom högt blodtryck, diabetes eller en historia av komplikationer med tidigare födelser, sa Hutton.

Om född hemma eller på sjukhuset, barn i studien ställs om samma risk för fosterdöd, död inom den första månaden av liv, allvarliga hälsoproblem eller ett behov av att vara återupplivat i minuter efter födseln. Mödrar hemma behövs färre insatser som epiduralbedövning och lustgas för smärtlindring eller oxytocin påskynda förlossningen.

Hutton erkände att detta kan vara för att kvinnor som vill ha en mer naturlig födelse kan vara mer toleranta mot saker som smärta. Men det kan också vara att den mer kontrollerad och familjär miljön av hem förbättrar arbetsprocessen för mamma, hon sa.

När det gäller konstaterandet att cirka 8 procent av mödrarna hemma behövs akutvård, sade Hutton kvinnors perspektiv på numren kommer att variera. ”Vissa människor kan säga,”Oj, det finns 10 procent risk jag måste du överföra av sjukhus, jag ska bara gå där i första hand.” Och andra kommer att säga, ”Det finns en 90 procent chans jag ska stanna hem”, ”hon sa.

Dr Amos Grunebaum, en kritiker av hemförlossning och direktör för obstetrik och chef för labor & leverans vid Weill Cornell Medicine i New York City, sa de flesta amerikanska studier har visat högre risker för barn som föds i hemmet.

Den kanadensiska studien är för små för att tillåta ”en meningsfull slutsats,” Grunebaum sade, och har mindre värde eftersom det inte omfattar så många kvinnor och inte rapportera vad som hände med deras barn efteråt.

I allmänhet, sade han, ”det är omöjligt att göra hemförlossning säkrare än en sjukhusfödelse eftersom hemma det finns otillräcklig tid att utföra insatser som akut cesarean avsnitt om ett problem uppstår, och det finns ingen barnläkare om barnet har problem.”

Dessutom ”i USA, de flesta hemförlossning barnmorskor är undertrained, oerfaren och behöver inte högskoleutbildning,” sade han, och de är inte skyldiga att endast leverera låg risk barn.

Vad gör kvinnor om de vill ha en födelse hemma?

Medan han motverkar hem födslar, sade Grunebaum kvinnor som insisterar ”bör kontrollera att deras barnmorska är väl utbildade och licensierade. De flesta hem-födelse barnmorskor i USA har ingen medicinsk ansvarsförsäkring, så det finns inget skydd om något går fel.”

Hutton, å andra sidan stöder hemförlossning. Hon sa att det är viktigt att hitta en väl kvalificerad barnmorska och att se till att det finns god samordning med ett sjukhus så räddningspersonalen kan direkt börja vård om det behövs utan problem.

Studien publiceras i Dec. 21 av CMAJ (kanadensiska Medical Association Journal).

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Eileen Hutton, Ph.D., MSc, docent, Institutionen för obstetrik och gynekologi, och prodekanus, fakultet hälsovetenskap och direktör, Midwifery Education Program, McMaster University, Hamilton, Ontario, Kanada. Amos Grunebaum, MD, professor och direktör, obstetrik, och chefen, arbete & leverans, Weill Cornell medicin, New York City; 21 december 2015, CMAJ (kanadensiska Medical Association Journal)

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY