Smoke Weed på College och dina betyg kan gå till potten

0
234

Smoke Weed på College och dina betyg kan gå till potten

News Picture: Smoke Weed in College and Your Grades May Go to PotAv Amy Norton

HealthDay Reporter

TISDAG, december 22, 2015 HealthDay nyheter) – Studenter som röker marijuana visas mer sannolikt än sina jämnåriga att hoppa över klasser–som så småningom leder till sämre betyg och senare examen, en färsk studie antyder.

Studien, som följde mer än 1.100 högskolestudenter i åtta år, fann att de som rökt kruka tenderade att hoppa över flera klasser. Mer frekvent marijuana användning, ju oftare de missade klass.

Dessa överhoppade klasser, i sin tur var kopplade till en lägre medeltalet och försenade avläggande av examen.

Resultaten publiceras i tidskriften Psykologi av beroendeframkallande beteenden, bevisar inte att marijuana användning var den grundläggande orsaken till studenternas akademiska kamper.

Men leda forskaren Amelia Arria sa hennes team stod för en rad andra faktorer, inklusive elevernas alkoholkonsumtion och annan droganvändning. deltagande i sport och andra fritidsaktiviteter och psykologiska faktorer som depression.

De mätte även vissa personlighetsdrag, liksom en tendens att agera impulsivt för att söka ”sensation,” sade Rolfs, docent i beteende och gemenskapens hälsa vid universitetet i Maryland School of Public Health.

”Vi tror att hoppa över-klass variabel är ett viktigt fynd, sade Rolfs.

Förutom den uppenbara effekt som kan ha på betyg, kan det reflekterar en bredare inställning bland högskolestudenter som regelbundet röker hasch, sade Rolfs.

”Vi tror att de kan vara mindre engagerade i college livet och kan inte dra nytta av alla de möjligheter den innebär,” sade hon.

Paul Armentano, biträdande direktör för den ideella organisationen NORML, sade är det omöjligt att pin klasserna missade på potten, specifikt.

”Korrelation är inte orsakssamband, och det verkar inte att det är något unikt för cannabis [marijuana] som skulle orsaka dem som experimentera med att hoppa över klasser, säger Armentano, vars grupp förespråkar för juridiska marijuana användning.

Istället sade han, är det mer sannolikt att andra drag–en elevs tendens att ”rebell” eller agera mot ”myndighet”, till exempel–är på jobbet.

Som sagt, Armentano tillade, ”vårt samhälle idealiskt vill uppmuntra unga människor att göra hälsosamma livsstilsval, vilket inkluderar mildra deras användning av rusmedel och kunna urskilja mellan bruk och missbruk.”

Resultaten är baserade på University of Maryland studenter, som följdes från deras första år. Som freshmen sade 37 procent att de hade rökt marijuana minst en gång under de senaste 30 dagarna–genomsnittet är sex dagar i månaden.

Fridass team fann att i allmänhet, ju oftare de freshmen använt potten, ju oftare de hoppade över klass. Överhoppade klasser, i sin tur tenderade att översätta till en lägre GPA och längre tid till avläggande av examen.

Över tiden, om studenter minskat deras potten rökfria, tenderade kvaliteter att rebound, fann studien. Men när potten rökare ökad, GPAs tenderade att släppa också.

Till Fridas tyder resultaten på att college akademiska hjälp centra bör vara medveten om att det finns ett samband mellan potten användning och student.

”När eleverna går till akademiska stöd kontor, sällan gör någon frågar dem om alkohol eller narkotika användning, sade Rolfs.

Helt enkelt frågar eleverna om det kan vara tillräckligt för att öka deras medvetenhet, sa hon.

”Studenter ser ofta marijuana som godartad,” noterade Fridas. ”Men om du frågar dem frågor som,”hur ofta du röka marijuana, dricka, festande?”–som ensam kan hjälpa dem att vara mer self-reflective och göra bättre val.”

Föräldrar, också bör vara medveten om kopplingen mellan marijuana och hoppas över klasser, Rolfs sa: ”Föräldrarna behöver veta att deras investeringar i college skulle kunna äventyras av marijuana användning.”

Hon föreslog också att beslutsfattare ha det i åtanke. ”De kanske vill sätta akademiska konsekvenser på listan över saker att tänka på när de fattar beslut om att mer tillhandahålla marijuana,” Rolfs sa.

Armentano hade sin egen ta på de politiska konsekvenserna. ”Dessa fynd förstärker behovet av vettiga cannabis förordningar som syftar till att bättre motverka användningen av cannabis och direktåtkomst av cannabis av unga människor,” sade han. ”Det är ett mål som kriminella cannabis förbud har misslyckats med att uppnå.”

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Amelia Arria, Ph.D., docent, beteendemässiga och gemenskapens hälsa, University of Maryland School of Public Health, College Park; Paul Armentano, vice verkställande direktör, NORML, Washington, D.C.; September 2015, psykologi av beroendeframkallande beteenden

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY