Studien svartabörshajar fördelarna med gruppen mödravård

0
181

Studien svartabörshajar fördelarna med gruppen mödravård

News Picture: Study Touts Benefits of Group Prenatal Care

MÅNDAG, December 21, 2015 HealthDay nyheter) – Unga mödrar och spädbarn kan få betydande hälsofördelar från gruppen mödravård, en ny studie visar.

Grupp mödravård innehåller samma komponenter som individuell vård. Men det ger ytterligare tid för utbildning och färdighet byggnad, samt möjlighet att prata med andra gravida kvinnor och lära av deras erfarenheter, enligt forskarna.

”Några kliniska interventioner har haft en inverkan på födelse resultat, sade huvudförfattare Jeannette Ickovics, av den Yale University School of Public Health i New Haven, Conn., i ett pressmeddelande som universitet.

”Grupp mödravård är relaterade till förbättrade hälsoresultat för mödrar och barn, utan att lägga till risk,” sa hon. ”Om skalas nationellt, grupp mödravård kan leda till betydande förbättringar i födelse resultat, hälsa skillnader och vårdkostnaderna.”

Studien, som dock endast finns ett samband mellan bättre födelse resultat och grupp mödravård. Det inte upprätta en direkt orsak-verkan-relation.

För studien, publicerad online dec 21 i American Journal of Public Health, jämförde forskarna resultaten bland gravida tonåringar och kvinnor på 14 vårdcentraler i New York City som fått antingen grupp mödravård eller traditionell individuell vård.

Deltagarna var i åldrarna 14 till 21 och bodde i fattiga områden, men hade inga andra kända graviditet hälsorisker. Grupperna med åtta till 12 kvinnor.

Jämfört med de som fått individuell vård, var kvinnorna i gruppen mödravård 33 procent mindre risk att få barn som var små för gestationsålder, Studien fann. De hade också en lägre risk för prematur förlossning eller låg födelsevikt baby, och deras spädbarn tillbringade mindre tid i den neonatal intensivvårdsavdelning.

Forskarna fann också att kvinnor i grupp mödravård var mer benägna att vänta en lämplig tidpunkt för att bli gravid igen, minska risken för att deras nästa barn föds förtidigt.

Också, mer grupp mödravård sessionerna gravida kvinnor deltog, lägst risken för födelse komplikationer, studien författarna beslutsamt.

Ytterligare forskning behövs för att sätta fingret på varför gruppen mödravård var associerad med bättre resultat för mödrar och deras barn, säger forskarna.

–Robert Preidt

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: Yale University, pressmeddelande, 21 december 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY