Plötsligt hjärtstopp kan inte vara så plötslig

0
229

Plötsligt hjärtstopp kan inte vara så plötslig

News Picture: Sudden Cardiac Arrest May Not Be So SuddenAv Alan Mozes

HealthDay Reporter

MÅNDAG, December 21, 2015 HealthDay nyheter) – Plötsligt hjärtstopp kan inte vara lika plötsligt som läkarna trodde, forskare rapport.

Ungefär talar hälften av hjärtstillestånd patienter upplever kontrollampa varningstecken på att deras hjärta är riskerar att stoppa i den månad som föregår deras attack, ny studie fynd.

Dessa symtom kan innehålla en kombination av bröstsmärta och tryck, andnöd, hjärtat hjärtklappningoch influensa-liknande förnimmelser (t.ex. illamående, ryggvärk eller buksmärtor), forskarna sade.

Problemet: mindre än en femtedel av dem som upplever symtom verkligen når för potentiellt livräddande akutsjukvård, Utredarna hittade.

”De flesta människor som har ett plötsligt hjärtstopp kommer inte göra det levande,” varnade studie medförfattare Dr Sumeet Chugh, biträdande chef för Heart Institute och chef för hjärtat rytm Center vid Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles. ”Detta är den ultimata hjärtsjukdomar, där du dör inom 10 minuter. Och mindre än 10 procent faktiskt överleva,”sade han.

”I år som vi har tänkt att detta är en mycket plötslig process,” La Chugh. ”Men med denna studie fann vi oväntat att minst hälften av patienterna hade en åtminstone några Varning tecken i veckor innan. Och detta är viktigt, eftersom de som reagerar genom att ringa sina nära och kära eller ringa 911 har en femfaldig större chans att leva. Så, detta kan öppna upp ett helt nytt paradigm när det gäller hur vi kan kunna kväva detta problem i sin linda innan ett hjärtstillestånd även händer.”

Chugh och hans kollegor publicerade sina fynd i 5 januari numret av Annals of Internal Medicine.

Även många människor använder termerna omväxlande, är hjärtstillestånd inte samma som en hjärtattack. Medan en hjärtattack resulterar från arteriell blockering som skär av blodflödet till hjärtat, uppstår ett hjärtstillestånd när hjärtats elektriska aktivitet går snett och hjärtat slutar fungera.

Uppemot hälften av alla hjärt-relaterade dödsfall i USA uppstå till följd av hjärtstillestånd, döda 350 000 amerikaner varje år, studien författarna noterade.

Den nya studien fokuserade på nästan 840 patienter, i åldrarna 35 till 65, vars symtom spårades före upplever ett hjärtstillestånd från 2002 till 2012. Tre fjärdedelar var män och alla var inskrivna i en pågående studie i Oregon.

Resultatet: 50 procent av männen och 53 procent av kvinnorna upplevde åtminstone någon varning symptom innan deras hjärtan stannade.

Bröstsmärtor, sade Chugh, var det vanligaste symtomet bland män, medan andnöd var den vanligaste bland kvinnor.

Mer än nio i 10 av de som hade symtom sade återuppstått de 24 timmar innan deras hjärtstillestånd, enligt studien.

Men endast 19 procent ringde 911. De som gjorde var mer benägna att ha en historia av hjärtsjukdomar eller bröstet smärta som inte skulle avta.

Uppåtsidan: nästan en tredjedel av dem som ringde 911 överlevde, jämfört med 6 procent bland dem som inte rapporterade forskarna.

”Det är inte att alla med bröstet smärta kommer att få ett hjärtstillestånd,” betonade Chugh. ”Det kan bara vara för mycket motion eller halsbränna.”

Men för människor med en historia av hjärtsjukdomar, det är mer troligt att dessa symtom signalera ett verkligt problem, tillade han.

”Fortfarande, detta är vår första razzia i symptom identifiering,” Chugh sade. ”Vi kan inte ännu säga vad patienter ska tills vi undersöka detta vidare.”

Ändå, Dr John Day, ordförande i hjärtat rytm förening och chef för hjärtat rytm Services på Intermountain Medical Center Heart Institute i Murray, Utah, beskrivs studien resultaten som ett ”wake-up call för patienter och läkare.”

Dagen sa att ”problemet, naturligtvis, är att många av dessa symptom kan ha andra förklaringar. Influensaliknande symtom, som kan påverka nästan alla någon gång under vintern, är en vag sak att verkligen sätta fingret på och vet att det handlar om ditt hjärta. Så det är verkligen en utmaning för att hitta rätt signal genom alla buller,”tillade han.

Men dessa tecken bör inte ignoreras,”dag sade. ”Särskilt om du har riskfaktorer för hjärtsjukdom, såsom hjärtproblem eller högt blodtryck, kolesterol, diabetes eller en känd hjärtfel i släkten.”

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Sumeet Chugh, M.D., associate director, Heart Institute och direktör, Heart Rhythm Center, Cedars-Sinai Medical, Los Angeles; John Day, MD, direktör, Heart Rhythm Society, och chef, hjärtat rytm tjänster, Intermountain Medical Center Heart Institute, Murray, Utah; 5 januari 2016, Annals of Internal Medicine

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY