Småbarn Adept på med Touch-Screen enheter, studie visar

0
207

Småbarn Adept på med Touch-Screen enheter, studie visar

News Picture: Toddlers Adept at Using Touch-Screen Devices, Study Finds

TISDAG, december 22, 2015 HealthDay nyheter) – Touch-screen-teknik kan ha en roll i bedömningar av barnets utveckling eftersom småbarn så unga som ålder 2 är skickliga på att svepa, låsa upp och aktivt söka efter funktioner på smartphones och tabletter, en liten studie antyder.

”Interaktiv pekskärm program erbjuder en nivå av engagemang inte tidigare upplevt med andra former av media och mer besläktade med traditionell lek,” skrev forskare under ledning av Dr Deirdre Murray, enheten för kliniska undersökningar av Institutionen för pediatrik och barns hälsa på Universitetssjukhuset i Cork i grevskapet Cork på Irland. ”Detta öppnar potentiella tillämpningen av dessa enheter för båda bedömning av utvecklingen och tidigt ingripande i högrisk barn.”

Resultaten publiceras online dec 21 i Arkiven av sjukdom i barndomen, är baserade på 82 enkäter som föräldrar till barn mellan 12 månader och 3 år. 57 procent av barnen var pojkar.

Föräldrarna rapporterade hur länge deras barn används touch skärmar varje dag, och om han eller hon kunde låsa upp skärmen utan hjälp. De tillfrågades också om deras barn kunde svepa genom sidor eller bilder, och erkänna och interagera med vissa appar eller spel funktioner.

Forskarna fann att 82 procent av föräldrarna ägde en pekskärm enhet som en smartphone eller tablett. Av de låter 87 procent sitt barn leka med det i genomsnitt 15 minuter en dag, och 62 procent hämtade appar specifikt för deras barn att använda, fann studien.

Andra resultat: 91 procent av de föräldrar som äger en pekskärm enhet sade deras barn visste hur att svepa; 50 procent sade att deras barn kunde låsa upp skärmen. och 64 procent kände deras barn sökte för vissa pekskärm funktioner. I genomsnitt behärskar barn dessa tre färdigheter med 24 månaders ålder.

Av 25 månader, i genomsnitt, kunde barn identifiera och använda enskilda funktioner på en pekskärm. Ungefär kunde en av tre småbarn utföra alla fyra färdigheter studeras av en genomsnittlig ålder av 29 månader.

Barn så unga som 12 månader gamla rutinmässigt använda pekskärmar, enligt studien författarna.

1999 rekommenderar American Academy of Pediatrics begränsa skärm tid för barn under 2 år.

Forskarna bakom den nya studien noterade att denna rekommendation utfärdats före utvecklingen av touch-screen media, som kan ha olika inverkan på barnens utveckling hjärnor.

”Många program avsedda för spädbarn och småbarn finns redan, men det finns ingen reglering av deras kvalitet, pedagogiskt värde eller säkerhet,” skrev. ”Några av de frågor som uppstår med passivt tittar på TV fortfarande tillämpas.”

–Mary Elizabeth Dallas

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

Källa: BMJ pressmeddelande, 21 december 2015

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY