Amerikanska Task Force ryggar statiner för de 40 till 75 förhöjd hjärtat riskerar

0
188

Amerikanska Task Force ryggar statiner för de 40 till 75 förhöjd hjärtat riskerar

News Picture: U.S. Task Force Backs Statins for Those 40 to 75 at Heightened Heart RiskAv Dennis Thompson

HealthDay Reporter

MÅNDAG, December 21, 2015 HealthDay nyheter) – kolesterol-sänka statin droger bör användas för att förhindra en första hjärtinfarkt eller stroke hos vissa at-risk patienter, enligt ett förslag till rekommendation släpptes måndagen av landets ledande experter inom förebyggande medicin.

Den amerikanska förebyggande tjänster Task Force sade statiner kan ge största möjliga förebyggande fördelar för vuxna 40 till 75 år gamla som har en befintlig riskfaktor för hjärtsjukdom och minst 10 procent eller större risk för hjärtinfarkt eller stroke någon gång inom de närmaste 10 åren.

Den oberoende panelen till att människor med en 10-års risk för hjärtinfarkt och stroke mellan 7,5 och 10 procent kan också nytta av statiner, och bör diskutera detta med sin läkare.

”Hjärt-kärlsjukdom är en ledande orsak till död, och människor utan tecken eller symtom eller tidigare historia av kardiovaskulär sjukdom kan fortfarande vara i riskzonen, säger medlem av arbetsgrupp Dr Douglas Owens, professor i medicin vid Stanford University. ”Vår granskning visar att några av dessa människor kan ta en statin för att förhindra hjärtinfarkt och stroke.”

Detta är första gången att USA förebyggande tjänster Task Force (USPSTF) har riktat statiner för att rubriken av hjärtinfarkt eller stroke, säger Owens. Hittills har har arbetsgruppen främst fokuserat på det bästa screeningmetoder för att upptäcka hjärtsjukdomar.

”Vår känsla var verkligen brådskande frågan är nu om som bör ta en statin för att hjälpa dig att kontrollera deras kolesterolvärden,” Owens sade.

Kolesterol kan bidra till en persons risk för hjärtinfarkt och stroke. Det vaxliknande ämnet kan bygga upp längs de inre väggarna i artärerna som försörjer blod till hjärtat och hjärnan. Detta kan tvinga hjärtat att pumpa hårdare och öka chanserna att en blodpropp kommer att isolera fartyget och orsaka en hjärtattack eller stroke, enligt American Heart Association.

Statiner störa produktionen av kolesterol i levern, och därmed bidra till lägre ”onda” LDL-kolesterol och höja ”goda” HDL-kolesterol nivåer i blodet, enligt den amerikanska National Institutes of Health.

Statin terapi kan minska en persons totala risken för död, liksom deras risk att dö av eller drabbas av en hjärtattack eller stroke, konstaterade en bevis granskning utförs av USPSTF.

Gynna dök största hos personer mellan 40 och 75 år som redan har en riskfaktor för hjärt-och kärlsjukdomar som högt kolesterol, högt blodtryck, diabetes eller rökning, Owens sade.

Arbetsgruppen fann också att statiner terapi känns bäst hos personer med minst en 10 procent risk att få en hjärtattack eller stroke inom de närmaste tio åren, baserat på deras ålder och nuvarande hälsa.

”Statiner är effektiva läkemedel, sade Owens. ”Baserat på bevis vi ses, vi känna fördelarna med en statin uppväga skadorna i dessa populationer.”

Statiner är också billiga, med generiska versioner tillgängliga i många fall, tillade han.

Statiner är inte riskfritt, men. Enligt den amerikanska Food and Drug Administration, har vissa användare rapporterat problem med minnet. Det finns också en ökad risk för typ 2-diabetes och muskel skada, byrån sa.

Owens kunde inte säga hur många miljontals amerikaner faller inom parametrarna för de nya rekommendationerna. People can assess their personal risk by visiting www.cvriskcalculator.com, an online calculator sponsored by the American Heart Association and the American College of Cardiology.

Arbetsgruppen gav också en begränsad rekommendation för statin behandling av personer med en 7,5 procent eller högre risk som uppfyller alla andra kriterier. ”Du kan fortfarande dra av”, sade Owens. ”Vår rekommendation är att diskutera det med din läkare. Den större risken, desto mer sannolikt du är att utnyttja en statin. ”

Men säger människor på den lägre nivån av risk är mycket sannolikt att även nytta av livsstilsförändringar som tränar mer och äter en hälsosammare kost, Dr Sidney Smith Jr, chef för centrum för kardiovaskulär vetenskap och medicin vid University of North Carolina i Chapel Hill.

”Min oro är, med tanke på valet mellan att ta ett piller eller ändra beteende, människor kommer att välja att ta ett piller och inte ta itu med faktorerna som livsstil,” sade Smith. ”Med p-piller bör inte vara ett substitut för att leda en hälsosam livsstil, det är säkert.”

Smith noterade att arbetsgruppens rekommendationer om statiner liknar de riktlinjer som redan utfärdats av American Heart Association och American College of Cardiology.

”Det är alltid skönt när vi har två eller tre olika grupper tittar på samma fråga och kommer tillbaka med samma svar,” sade han.

Allmänheten kan lämna synpunkter på den USPSTF förslaget till rekommendation genom 25 januari 2016.

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Douglas Owens, MD, professor i medicin, Stanford University, Palo Alto, Kalifornien; Sidney Smith Jr, MD, direktör, centrum för kardiovaskulär vetenskap och medicin, University of North Carolina, Chapel Hill. 21 december 2015, förslag till rekommendation, US förebyggande tjänster Task Force

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY