P-piller, hormon terapi säker för kvinnor som tar blod thinner: studie

0
272

P-piller, hormon terapi säker för kvinnor som tar blod thinner: studie

News Picture: The Pill, Hormone Therapy Safe for Women Taking Blood Thinners: Study

TISDAGtjugo andra december, 2015 HealthDay nyheter – kvinnor på blodförtunnande medel kan också ta preventivmedel som innehåller östrogen eller hormonersättningsbehandling, utan att öka risken för blodproppar eller blödningar visar en ny italiensk studie.

För närvarande kan kvinnor med diagnosen blodproppar få råd att stoppa hormonbehandling eller användning av p -piller. Även om de redan äter en blodförtunnande medicin.  Anledningen: läkare är ofta oroliga att dessa läkemedels kombinationer kan höja patientens risk för fler blodproppar.

”Det har varit några bevis som stöder detta beslut,” sade dock studiens ledande författare, Dr. Ida Martinelli, A. Bianchi Bonomi blödarsjuka och trombos Center i Milano.

”Vi har genomfört denna studie till adress rädslan kände av både läkare och patient när du gör beslutet att sluta eller fortsätta hormonbehandling i denna inställning,” förklarade hon i ett pressmeddelande från den amerikanska samhället för hematologi.

I studien jämförde Martinelli’s teams fall av återkommande blodproppar och onormal livmoder-blödning. I nästan 1.900 fall har kvinnor som har ordinerats med blodförtunnande antingen med eller utan hormonbehandling.

Av alla kvinnorna som deltog i studien har 475 använt  hormonbehandling  , som endast östrogen-piller, kombinerad östrogen-gestagen preventivmedel och endast progestin piller. Kvinnorna tillfrågades om de upplevt några symtom eller tecken på blodproppar och blödningar, inklusive blödningar, under varje uppföljningsbesök.

Sju återkommande blodpropp händelser inträffade när kvinnorna var på hormonbehandling, medan 38 händelser inträffade under en period när patienter inte använde dessa behandlingar, enligt studien som publicerades den tjugo andra december online i tidskriften blod.

Forskarna har räknat ut att kvinnor på blodförtunnande och hormonbehandling upplevt återkommande blodproppar som kan uppgå till 3,7 procent per år–mindre än återfallsfrekvens på 4,7 procent per år för de som inte går på hormonbehandling.

Dessutom har dom sagt att onormal livmoder-blödning av de som tar hormonbehandling var 22,5 procent, jämfört med 21,4 procent för kvinnor som inte använder hormonbehandling, vilket tyder på en kombinerad användning av dessa läkemedel är säkra visar studien av författarna.

”För första gången kan vi visa att kvinnor som lider av blodproppar kan ta preventivmedel säkert som innehåller hormon eller hormonbehandling med antikoagulantia [blodförtunnande], som ger kvinnor frihet att välja metoden för födelsekontroll och andra hormon-innehållande läkemedel de föredrar,” sade Martinelli.

”Även om ytterligare utredning behövs för att utvärdera besvär av onormal livmoder-blödning med rivaroxaban [Xarelto] och de andra direkta orala antikoagulantia, dessa resultat skingrar tidigare missuppfattningar och gör att  kliniker tryggt kan behandla sina patienter som tar blodförtunnande medel och hormoner samtidigt,”sade Martinelli i pressmeddelandet.

En expert i USA tror resultaten kommer att vara välkomnande nyheter för kvinnor.

”För de kvinnor som drabbats av blodproppar av hormoner har tidigare studier inte varit klar över säkerheten att ta hormoner med blodförtunnande medel, säger Dr Suzanne Steinbaum, direktör för kvinnornas hjärthälsa på Lenox Hill Hospital i New York City. ”Denna studie ger viss insikt och tillförsikt att kvinnor kan tryggt fortsätta sina hormoner medan du behandlas för blodproppar,” säger hon.

–Mary Elizabeth Dallas

MedicalNews

Copyright © 2015 HealthDay. Alla rättigheter reserverade.

KÄLLOR: Suzanne Steinbaum, MD, direktör, kvinnornas hjärthälsa, Lenox Hill Hospital, New York City; Amerikanska samhället för hematologi, pressmeddelande, 22 december 2015

 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY