Att köpa en röjsåg: våra tips

Att köpa en röjsåg: våra tips

 

Röjsågar finns i olika former och storlekar. Du har till exempel el-, bensin-, 2- och 4-takts röjsågar. Men vilken buskröjare passar dig bäst? I den här bloggen berättar vi allt om våra olika röjsaxar och vi försöker hjälpa dig att göra det bästa valet.

Se nedan vilka punkter som är viktiga vid köp av röjsåg.

Röjsåg eller kombiverktyg?
Bensin eller el?
2-takt eller 4-takt.
Jämför röjsågar.
Delar.
Röjsåg eller kombiverktyg?
En röjsåg är maskinen för det tyngre arbetet. Detta redskap är mycket användbart vid klippning:

hårt gräs
Ogräs
Träiga grödor
Trimma buskar och unga träd.
Våra röjsågar levereras med trådhuvud som standard. Med ett trådhuvud kan du trimma gräskanter och klippa på ställen som gräsklipparen inte kan nå. Som till exempel runt staket och stolpar.

Förutom röjsågen kan du även välja ett bensinkombiverktyg. Detta verktyg drivs av en bensinmotor. Kombiverktyget levereras med 3-tandsblad, trådhuvud, häcksaxfäste och motorsågsfäste.

Ett kombiverktyg eller multiverktyg är generellt sett dyrare än en bensinbuss. Detta verktyg sparar utrymme i ditt skjul eller garage. Att köpa separata verktyg för varje jobb är inte längre nödvändigt.

Bensin eller eldriven?
Det finns röjsågar med batteri, nätsladd eller på bensinmotor. På Goets.nl rekommenderar vi en röjsåg med bensinmotor.

Med en elektrisk röjsåg måste du ta hänsyn till laddningen av ett batteri. En röjsåg med bensindrift är lättare att använda. Väljer du en bensin röjsåg? Då är uttag och förlängningssladdar ett minne blott.

En bensinbuss har mycket kraft till ett lågt pris. Mycket kraft gör att du kan utföra alla jobb med lätthet. Att klippa eller såga styvt gräs är inga problem alls. En elektrisk röjsåg med samma kraft finns bara i proffssegmentet. Detta kommer ofta med en rejäl prislapp.

Köpa 2-takts eller 4-takts röjsåg?
Har du valt en bensin röjsåg? Då måste du göra ett val. Du kan välja mellan en 2-takts och en 4-taktsmotor. Egenskaperna för en 4-takts buskröjare är:

Du behöver inte göra en blandning. Bensinen och oljan går i separata tankar. En 4-takts buskröjare är underhållsvänlig och av hög kvalitet. Motorn på denna gräsklippare går också lite tystare. Detta säkerställer effektiv bränsleförbrukning. Goets har 4-takts buskröjare av märkena Gardentec och Kibani. Dessa hittar du under våra trädgårdsredskap.

Du kan också välja en 2-takts buskröjare. Den har följande funktioner:

En lätt motor. Denna är lätt att sätta ihop så att du enkelt kan mixtra själv. Dessutom är de flesta 2-taktsmotorer lättare än 4-taktsvarianterna. Jobbar du mycket med röjsågen? Då är detta definitivt något att tänka på.

En röjsåg med 2-taktsmotor är bättre att använda i sneda vinklar eller upp och ner. När du gör äventyrliga jobb med en röjsåg rekommenderas en 2-taktsmotor starkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.