Atmosfär i en trädgård med rosor

Atmosfär i en trädgård med rosor

Ditt hem och din trädgård hör ihop. Den bästa enheten skapas när husets och trädgårdens stil passar ihop. För ett modernt hus kan du skapa en elegant trädgård. I så fall finns det andra möjligheter med rosor än med ett 1930-talshus. Idéer för en attraktiv trädgård hjälper dig att välja. Rosor passar i alla typer av trädgårdar.

Modernt
Raka linjer passar bra till ett modernt hus. I en rak trädgårdsdesign ger rosor en överdådig kontrast. Vackra är till exempel rosor på stjälkar som Amber Queen eller skifferrosor på fristående klätterpelare, som den röda Grand Hotel. Rätt använda kan rosor framhäva trädgårdens linjer och se festliga ut längs en stig eller uppfart.

Storblommiga rosor finns också i riklig mängd. De blir minst 60-80 cm höga och bildar en rejäl buske med stora, iögonfallande blommor. Om du gillar dofter kan du till exempel välja den laxorange “Just Joey”, den röda “Eroika”, den vita “Polarstern” eller den gula “Peer Gynt”. Sprayroser, med eller utan stjälk, är vackra i en kombination av gräs, mellan inte alltför höga perenner eller i en bädd med vintergrön murgröna. Valet av blomfärger är enormt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *